15 JAN

Nederlandse WJD-deelnemers als familie onthaald in Panama

Na een lange reis via Istanbul, Bogota en Panama-stad kwam zondag de eerste groep Nederlandse deelnemers aan de Wereldjongerendagen (WJD) aan in hun gastparochie in het plaatsje Soná. “Wat daar gebeurde deed ons alle vermoeidheid of klachten vergeten”, schrijft Ramon Goosen op het weblog dat de ‘Bossche’ WJD-deelnemers bijhouden.

De vermoeide Nederlanders werden opgewacht door honderden dorpelingen die al uren stonden te wachten om hen te verwelkomen in de parochie. “Wij ongemakkelijke en houterige Nederlanders moesten even wennen welke houding aan te nemen tegen dit ontvangst. Als filmsterren werden we toegejuicht door de meterslange straat die door de politie was afgezet voor onze komst. Tussen al het gejoel en de lichtjes die op ons straalden door zagen we als klap op de vuurpijl een serieuze mini-vuurwerkshow beginnen, en kwamen we uit bij het podium waarop we verwelkomend werden.”

20190113_Panama_WJD_04_©RamonMangold.jpg
Het onthaal voor de Nederlandse gasten. In het midden Mgr. Everard de Jong (Foto: Ramon Mangold)

Familie
De menigte verplaatste zich vervolgens naar de dorpskerk om Eucharistie te vieren met de Roermondse hulpbisschop Everard de Jong als hoofdcelebrant en zes Nederlandse en twee lokale priesters als concelebranten. “De Mis werd een groot feest, met muziek en dans, een uitpuilende kerk en lezingen en gebeden in afwisselend Spaans en Nederlands. Het was de Doop van de Heer, en in zijn homilie stipte Mgr. de Jong aan hoe wij door ons eigen doopsel allemaal familie van elkaar zijn, en hoe we dat ook echt ervaren hebben in de ongelooflijke hartelijkheid."

20190113_Panama_WJD_05_©RamonMangold.jpg
Eucharistieviering in de parochiekerk van Soná (Foto: Ramon Mangold)

Lees meer over de belevenissen van de WJD-deelnemers afkomstig uit het Bisdom van ’s-Hertogenbosch op Facebook (facebook.com/jongbisdomdenbosch). Voor wie geen Facebookaccount heeft wordt ook een weblog bijgehouden: wjd-panama.blogspot.com.

Vlogs
Kijk voor meer informatie ook op www.wjd.nl en op de internationale website van de Wereldjongerendagen 2019 https://panama2019.pa/en/home/. Houd voor vlogs www.katholiekleven.nl in de gaten.

20190114_Panama_WJD_06_©RamonMangold.jpg
(Foto: Ramon Mangold)