28 NOV

Sint-Jan rood verlicht voor godsdienstvrijheid

​De Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch wordt vanavond rood verlicht om aandacht te vragen voor het recht op vrijheid van godsdienst voor mensen van alle religies. In de vesperviering in de kathedraal die om 16.30 uur begint, wordt stilgestaan bij de vervolging van christenen.

Wereldwijd zijn de afgelopen maand op initiatief van Kerk in Nood bekende gebouwen rood verlicht om aandacht te vragen voor de vervolging van christenen. Zo werden vorige week de Parijse basiliek van Montmartre (Sacré Coeur) en de Sagrada Familia in Barcelona rood verlicht.

Martelaarschap
Rood is de kleur van liefde en van bloed. In de christelijke traditie is de kleur rood verbonden met het martelaarschap van hen die het getuigenis van het geloof met de dood hebben moeten bekopen.

Met het initiafief #RedWednesday wil Kerk in Nood bewustwording creëren over vervolging van gelovigen, oproepen tot respect voor gelovigen, oproepen tot respect tussen geloofsgroepen en opkomen voor geloof en vrijheid - inclusief het recht om niet te geloven. Bijna 80 procent van de religieuze vervolging wereldwijd is gericht tegen christenen, blijkt uit cijfers van de International Society for Human Rights.

Kerk in Nood
Kerk in Nood ondersteunt christenen over de hele wereld waar zij worden vervolgd of onderdrukt of waar zij in pastorale nood zijn. Dit doet de katholieke hulporganisatie door informatie, gebed en actie.

Na de vesperviering in de Sint-Jan wordt op het kantoor van Kerk in Nood aan de Peperstraat 11 het onlangs verschenen rapport Vrijheid van Godsdienst 2018 gepresenteerd. Belangstellenden zijn van harte welkom.

28-11-2018