23 NOV

Inspiratiedag ‘Missie in het hart van de parochie’: 15 december

​Wij zijn overtuigd dat het kan in deze tijd: een bloeiende, katholieke parochie, waar mensen van alle leeftijden en achtergronden graag komen, zorg dragen voor elkaar en voor mensen in hun omgeving. Als u de hoop verloren hebt dat dit mogelijk zou zijn, omdat u het wellicht meermaals geprobeerd heeft zo’n parochie op te bouwen of niet weet hoe u het kunt aanpakken, kom dan naar de Inspiratiedag.

Op zaterdag 15 december 2018 organiseert het bisdom, samen met Alpha Nederland, een Inspiratiedag met als thema ‘Missie in het hart van de parochie’. We willen parochies helpen, die werk willen maken van de missionaire uitdaging maar niet weten hoe te beginnen en hoe ze parochianen hier enthousiast voor kunnen maken.

Zelf van start gaan
Tijdens de Inspiratiedag wordt door Arnoud Drop, directeur van Alpha Nederland, een inhoudelijk bezinning gegeven op de situatie van de parochies. We denken samen na wat onze identiteit is, wat ons als Kerk belemmert en waar de kansen liggen. Er zal ook ruim aandacht zijn voor ervaringsverhalen van parochies die al begonnen zijn, met het plaatsen van missie in het hart van de parochie. Het zijn geen succesverhalen noch modelparochies. We kunnen echter wel leren van hun ervaring: wat zijn de do’s-and-don’ts. De theorie en de praktijkverhalen zullen u ook ‘tools’ aanreiken om zelf van start te kunnen gaan.

De Inspiratiedag zal plaatsvinden op het Sint-Janscentrum, het vormingshuis van het bisdom, in ’s-Hertogenbosch. Welkom zijn priesters, diakens, pastoraal werkers, maar evenzeer catechisten, parochiebestuursleden en andere gelovigen die hun parochie tot bloei willen brengen. Kom vooral samen!

Interactief
De Inspiratiedag begint om 09.00 uur met Lauden en Eucharistieviering. Mgr. Gerard de Korte zal daarin voorgaan en een inleidend woord op de dag spreken. Vervolgens is er een interactief programma, onderbroken door een gezamenlijke lunch. Om 16.00 uur sluiten we de dag af met het gezamenlijk bidden van de vespers.

Aanmelden: door dit formulierte sturen naar:  vormingscentrum@bisdomdenbosch.nl (zo spoedig mogelijk, want vol is vol)

23-11-2018