Nieuws

06 NOV

Verdiepingsdag over synode en plaats van jongeren in de Kerk

​‘De Kerk en de wereld hebben jullie enthousiasme dringend nodig.’ Dat schreven de synodevaders in een brief aan alle jongeren. Over de plaats van jongeren in de Kerk en de uitkomsten van de jongerensynode organiseert Jong Bisdom Den Bosch op zondag 11 november een verdiepingsdag voor jongeren in Abdij Koningshoeven.

Thema van de dag is: 'Waar staan wij als jongeren in de (gekwetste) kerk van nu?' Inleider is broeder Francisaan Fer van der Reijken ofm. Met hem en met elkaar gaan de deelnemers in gesprek over de jongerensynode en de plaats van jongeren in de Kerk.

Klaagmuur
Het programma is gevarieerd en interactief. Zo gaan de jongeren in gesprek met behulp van een ‘klaagmuur’ en een ‘hoopmuur’. Op de klaagmuur kunnen ze kwijt wat ze als negatief ervaren in de Kerk, op de ‘hoopmuur’ wat hen stimuleert en hoop geeft. Ook in diverse workshops vindt interactie plaats over de plek van jonge mensen in de Kerk.

Het programma begint om 11.00 uur met een eucharistieviering in de abdijkerk, gevolgd door een warme maaltijd om 12.00 uur. Het verdiepingsprogramma met broeder Fer begint rond 12.45 uur. In de pauze is er gelegenheid om de abdijwinkel te bezoeken. Het programma wordt om 17.00 uur afgesloten met het avondgebed (vespers).

Tijden en locatie
De deelnamekosten bedragen € 5,- per persoon: graag contant betalen op de dag zelf. Aanmelden kan via dit online formulier.

De verdiepingsdag wordt georganiseerd door Jong Bisdom Den Bosch: de dienst Jeugd en Jongeren van het bisdom en het Jongerenplatform.

Datum: zondag 11 november 2018

Tijd: 12.00 – circa 17.30 uur.

Locatie: Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven, Eindhovenseweg 3 Berkel-Enschot (bij Tilburg)

Kosten: € 5,- p.p. (neem even contact op als de kosten een probeem zijn, dan wordt er iets geregeld)

Meer informatie: Ramon Goosen (coördinator Jongerenwerk) via: rgoosen@bisdomdenbosch.nl of 073 5232069


verdiepingkoningshoeven.jpg

 

06-11-2018