Nieuws

10 OKT

Bisschoppen verwelkomen nieuwe bisschop van Roermond

Paus Franciscus heeft vandaag de deken van Venray, drs. H.M.G. (Harrie) Smeets, benoemd tot bisschop van Roermond, als opvolger van bisschop Frans Wiertz. Hij wordt de 24e bisschop van Roermond, oftewel de 10e bisschop van Roermond sinds het herstel van de hiërarchie in 1853.

Meer dan vijfentwintig jaar is Harrie Smeets als priester werkzaam in het bisdom Roermond, de laatste jaren tevens als deken en kanunnik (lid van het Kathedraal Kapittel, het belangrijkste adviesorgaan van de bisschop). De leden van de Nederlandse Bisschoppenconferentie zijn verheugd dat het bisdom Roermond nu in de persoon van mgr. Smeets een nieuwe bisschop kan begroeten.

smeets.jpg
Mgr. Harrie Smeets (Foto: bisdom Roermond)

Bidden om zegen
De bisschoppen beloven samen met de gelovigen in het bisdom Roermond te bidden om zegen en inspiratie voor de nieuwe bisschop en zijn diocees in de tijd die komt.

"Graag verwelkomen wij mgr. Smeets als nieuwe collega in ons midden”, aldus de voorzitter van de bisschoppenconferentie mgr. J. van den Hende.Graag verwelkomen wij mgr. Smeets als nieuwe collega in ons midden”, aldus de voorzitter van de bisschoppenconferentie mgr. J. van den Hende.

Bisschop Gerard de Korte en hulpbisschop Rob Mutsaerts wensen Mgr. Smeets van harte proficiat.

10-10-2018