Nieuws

29 JUN

Bisschop bidt voor vrede op feest van de Zoete Moeder

In het Bisdom van ’s-Hertogenbosch wordt op zaterdag 7 juli de gedachtenis gevierd van de Heilige Maagd Maria, Zoete Moeder van Den Bosch. In de Sint-Janskathedraal geldt dit zelfs als hoogfeest. Bisschop Gerard de Korte gaat die dag om 12.00 uur in de kathedraal voor in het rozenkransgebed tot intentie van de vrede. Aansluitend is hij hoofdcelebrant in de feestelijke eucharistieviering waaraan ook de leden van de Broederschap van Onze Lieve Vrouw zullen deelnemen.

Het rozenkransgebed voor de vrede is een initiatief van de bisschoppen van Nederland. In 2018 bidden zij elke maand op een speciale dag de rozenkrans voor de vrede in de wereld. Iedere maand wordt in één van de bisdommen tijdens een bijzondere gelegenheid de rozenkrans gebeden, in het Bisdom van ’s-Hertogenbosch op 7 juli. 

Meedoen
De bisschoppen roepen gelovigen op om mee te doen, hetzij in een kerk of ieder op zijn of haar eigen plek, alleen of met anderen tezamen. Op 7 juli bent u van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het rozenkransgebed in de Sint-Jan en de aansluitende eucharistieviering.

Wie zich daarvoor aanmeldt, ontvangt elke maand een sms’je namens de bisschoppenconferentie als herinnering dat op die dag gebeden wordt voor de vrede, en ook waar het gebed in de speciale viering per bisdom zal plaatsvinden. Deelnemers kunnen dan die dag of rond het betreffende tijdstip meebidden en zich zo verbonden weten met elkaar en met de bisschoppen in het gezamenlijke gebed voor de vrede.

Christus
De bisschoppen sluiten met het rozenkransgebed voor de vrede aan bij paus Franciscus die op 8 oktober 2016 aan delegaties uit Mariabevaartsoorden heeft gezegd zo vaak mogelijk de rozenkrans te bidden, ‘omdat dit gebed helpt de aanwezigheid van Christus in ons leven te kunnen herkennen’.

Klik hier om u aan te melden voor de maandelijkse sms

Klik hier voor een handleiding voor het bidden van de rozenkrans
29-06-2018