01 JUN

Bijzondere vieringen op zondag 3 juni

Aanstaande zondag 3 juni is het Sacramentsdag en vindt in ’s-Hertogenbosch de jaarlijkse Sacramentsprocessie vanuit de Sint-Jan plaats. Op een aantal plaatsen in het bisdom wordt bovendien stilgestaan bij de Dag van de Wereldkerk. In de live op tv uitgezonden H. Mis vanuit de Jozefkerk in Helmond en in de viering in de Heuvelse kerk in Tilburg worden verder de priesterjubilea gevierd van respectievelijk pastoor Erik Seidel en hulpbisschop Rob Mutsaerts.

Sacramentsdag is het rooms-katholieke hoogfeest dat de werkelijke tegenwoordigheid van Christus in de eucharistie centraal stelt. In ’s-Hertogenbosch nodigen plebaan Geert-Jan van Rossem en de Aloude Broederschap van het Hoog Heilig Sacrament eenieder uit op zondag 3 juni deel te nemen aan de jaarlijkse Sacramentsprocessie vanuit de kathedrale basiliek van Sint-Jan Evangelist. De processie wordt om 11.00 uur voorafgegaan door de eucharistieviering. Na de Sacramentsprocessie biedt de Broederschap iedereen een kopje koffie of thee aan en is er voor de kinderen iets lekkers.

Waalwijk
Bisschop Gerard de Korte is hoofdcelebrant in een eucharistieviering om 10.00 uur in de Sint-Janskerk in Waalwijk die mede in het teken staat van de Dag van de Wereldkerk. Bij die jaarlijkse gelegenheid wordt bijzonder stilgestaan bij de universaliteit van het geloof en de veelkleurigheid van de Kerk. Voor de viering zijn alle gelovigen uit de regio uitgenodigd, in het bijzonder zij die zich vanuit het buitenland in Nederland hebben gevestigd.

Na de viering is er in het Oude Raadhuis in het centrum van Waalwijk een bijeenkomst waar mensen met verschillende culturele achtergronden elkaar kunnen ontmoeten onder het genot van een kop koffie en hapjes uit tal van landen. Er is gelegenheid voor zang en dans en de dag wordt afgesloten met een maaltijd.

Priesterjubilea
Ook in de Jozefkerk in Helmond wordt stilgestaan bij de Dag van de Wereldkerk. De parochie viert ook het zilveren priesterfeest van pastoor Erik Seidel. Alle koren van de parochie zullen samen zingen, met de koren en zanggroepen uit de andere culturen die de parochie rijk is. Deze eucharistieviering om 10.30 uur wordt door de KRO uitgezonden op NPO2. Voorafgaand aan de viering om 10.15 wordt op NPO2 het Geloofsgesprek uitgezonden, een gesprek van Leo Fijen met de jubilaris.

In de Jozefkerk in Tilburg (Heuvelse kerk) viert hulpbisschop Rob Mutsaerts zijn zilveren priesterjubileum. Hij is om 10.30 uur celebrant in een pontificale eucharistieviering. Na de H. Mis er gelegenheid de jubilaris te feliciteren. Meer informatie over het jubileum van Mgr. Mutsaerts vindt u hier.

01-06-2018