31 MEI

Zilveren priesterjubileum hulpbisschop Mutsaerts

Hulpbisschop Mgr. Rob Mutsaerts werd 25 jaar geleden, op 5 juni 1993, door Mgr. Ter Schure tot priester gewijd. Hij viert zijn zilveren jubileum in zijn geboortestad Tilburg, in zijn laatste parochie in Heeze en in 's-Hertogenbosch met de medewerkers van het bisdomkantoor.

Op zondag 3 juni om 10.30 uur gaat Mgr. Mutsaerts voor in een pontificale eucharistieviering in de Heuvelse Kerk in Tilburg (Sint-Jozefkerk, Heuvelring 122). Na de H. Mis er gelegenheid de jubilaris te feliciteren. U bent van harte welkom.

Openluchtmis
Op zondag 8 juli om 11.00 uur is de hulpbisschop celebrant in de jaarlijkse Openluchtmis bij de Nicasiuskapel (tegenover Kreijl 20) in Heeze. Op deze plek stond het geboortehuis van de H.Nicasius, een van de Martelaren van Gorkum. Na de H. Mis is er een receptie tegenover de Nicasiuskapel. Ook bij deze viering en de receptie bent u van harte welkom.

Met de medewerkers van het bisdomkantoor viert Mgr. Mutsaerts zijn jubileum op donderdag 7 juni met een uitgebreide lunch.

Intentie
Mgr. Mutsaerts ontving de priesterwijding samen met Mgr. Van den Hout, bisschop van Groningen-Leeuwarden en tot vorig jaar vicaris-generaal van het Bisdom van ’s-Hertogenbosch. Mgr. De Korte stelt het op prijs wanneer tijdens de vieringen van komende zondag (zaterdag 2 en zondag 3 juni) in alle kerken van het bisdom voor beide jubilarissen wordt gebeden. Klik hier voor de tekst van de intentie. Overigens viert ook pastoor Erik Seidel van de parochie Heilige Lambertus in Helmond zijn 25-jarig priesterjubileum.

Mutsaerts800.jpg
Mgr. Rob Mutsaerts (Foto: Ramon Mangold)

Robertus Gerardus Leonia Maria Mutsaerts werd op 22 mei 1958 geboren in Tilburg uit een familie die eerder een bisschop heeft voortgebracht: Wilhelmus Mutsaerts, van 1943 tot 1960 bisschop van Den Bosch (een achterneef van de vader van de hulpbisschop). In Tilburg volgde hij het atheneum en later aan de Universiteit van Tilburg een studie recht. Na het behalen van zijn titel (1984) werkte hij enige tijd als jurist.

Sint-Janscentrum
Mgr. Mutsaerts behoorde in 1987 tot de eerste lichting studenten van het Sint-Janscentrum in ’s-Hertogenbosch waar hij tot 1993 de priesteropleiding volgt.  Op 15 juli 2010 werd hij door paus Benedictus XVI benoemd tot hulpbisschop van het Bisdom van ’s-Hertogenbosch. Hij werd op 18 september van dat jaar tot bisschop gewijd. Naast vicaris-generaal is Mgr. Mutsaerts onder meer proost van het kapittel en lid van de priesterraad.

31-05-2018