Nieuws

09 APR

Een zeer geslaagde, zonovergoten Power of Fire

Afgelopen zaterdag 7 april, kwamen ruim 200 vormelingen met hun begeleiders bij elkaar in ’s-Hertogenbosch voor de jaarlijkse dag voor vormelingen, Power of Fire. De dag startte met een eucharistieviering waarin Mgr. de Korte en Mgr. Mutsaerts voorgingen. De vormelingen waren actief bij deze viering betrokken en de band Jacobs Ladder luisterde deze viering muzikaal op geweldige wijze op.

Na de viering trok de stoet vormelingen te voet richting het Sint Janscentrum waar ze door twee jonge presentatoren ontvangen werden. Astrid Bakker (coördinator Jeugd & Jongeren van het bisdom):  ‘Het was geweldig om te zien hoeveel vormelingen er bij elkaar zijn, dat werkt stimulerend.’

pof0.jpg
Drama
Mgr. de Korte ontstak bij het Sint Janscentrum het Power Of Fire-vuur en de vormelingen konden aan de slag met leuke en interactieve workshops. In vier rondes van workshops gingen de vormelingen in gesprek met elkaar bij het onderdeel ‘Over de streep’; mochten ze van alles vragen aan pastoor Joost Jansen o.praem en zr. Mathilde Maria; ontdekten ze de geheimen van de Sint-Janskathedraal en gingen actief aan de slag met drama of het maken van een lichtje voor een ander.

In de pauze konden de vormelingen zich uitleven op de drie grote springkussen die in de tuin van het Sint Janscentrum stonden opgesteld. Om 16.00 uur kregen alle vormelingen ter afsluiting een Power-of-Fire-kaars mee naar huis om het vuur thuis brandend te houden én door te geven aan anderen.

Actieve jongeren
Astrid Bakker: ‘We kijken terug om een zeer geslaagde dag. Natuurlijk was het geweldig dat we zulk lekker weer hadden, dat maakt de sfeer helemaal compleet. Vrijdag en zaterdag zijn er ruim 40 jongeren actief geweest om het hele programma voor de vormelingen mogelijk te maken. Ik vind het geweldig om te zien hoe jongeren enthousiast aan de slag gaan en zo aan de vormelingen laten zien dat de Kerk jong, levendig en vol vuur is!’

Volgend jaar zal de Power of Fire plaatsvinden op zaterdag 30 maart 2019.

pof2.jpg

pof5.jpg

pof6.jpg


 

09-04-2018