03 APR

​Impulsdag ‘God is er al !’ voor familie-, tiener – en jongerenpastoraat

In het werken met jonge mensen willen we hen graag (verder) laten kennismaken met God. Laten we eerlijk zijn; dit is geen gemakkelijke uitdaging! In de moderne samenleving ervaren ze de wereld van de Kerk soms als anders, vreemd en ouderwets. We zien dat jongeren, jonge ouders, kinderen en tieners zich vaak liever gedeisd houden in de gesprekken in onze samenleving rond geloven. Hoe kan de brug geslagen worden naar gesprekken van alledag? Hoe kunnen we woorden en beelden vinden die passen in onze huidige tijd en jonge mensen (verder) laten kennismaken met God? Deze uitdaging willen we graag samen aangaan.

Tijdens de impulsdag ‘God is er al’  op zaterdag 14 april voor (vrijwillige) werkers in het familie-, tiener- en jongerenpastoraat gaan we op zoek naar antwoorden op dergelijke vragen. In het plenaire gedeelte van deze  impulsdag zal cultuurtheoloog Frank Bosman ons op weg helpen met het vinden van de antwoorden in de huidige samenleving en cultuur. Naast deze inleiding zijn er verschillende workshops op het gebied van social media, familiepastoraat en zal Frank Bosman inzoomen op computergames en hoe je deze kunt gebruiken met tieners en jongeren. Zoals ieder jaar is er natuurlijk ook ruim de tijd voor ontmoeting en uitwisseling met elkaar en zorgen we voor een lekkere lunch.

De afdeling Jeugd en Jongeren en de gedelegeerde voor familiepastoraat nodigen alle betrokkenen rondom  familie-, tiener- en jongerenpastoraat (pastores, vrijwilligers en diegenen die iets in de parochie willen doen met deze doelgroep, maar nog niet weten hoe) van harte uit voor de Impulsdag ‘God is er al!’ op zaterdag 14 april.

Het programma van de Impulsdag ‘God is er al!’

​09.30 uur ​Inloop met koffie en thee
​10.00 uur ​Welkom en opening van de impulsdag
​10.15 uur ​Inleiding door cultuurtheoloog Frank Bosman
​11.30 uur ​Pauze
12.00 uur  ​Workshops, keuze uit:
1. God in Games
Frank Bosman neemt je mee in de wondere wereld van games, tieners, jongeren en geloof.
2. God in het wild
God in reclamefilmpjes, pop-up shops en andere wilde plekken. Hoe kunnen we daar als parochie bij komen? En wanneer gaan we verdwalen? Daar oefenen we mee, onder leiding van Theo Lamers en Manon van den Broek
3. God liken!
Hij is al online! Weet jij waar? En hoe kun jij Zijn boodschap delen? Ontdek het tijdens deze workshop over social media gegeven door jonge communicatiedeskundige Willem Jan Hanegraaf.
​12.50 uur ​Gezamenlijke afsluiting en gebed
​13.15 uur ​Lunch
​14.00 uur /
​Einde van de dag

De impulsdag vindt plaats in het Sint Janscentrum, Papenhulst 4 in Den Bosch.

U kunt zich tot en met 8 april aanmelden voor deze impulsdag door een e-mail te sturen naar avdels@bisdomdenbosch.nl met daarin uw naam, contactgegevens en wat uw betrokkenheid is bij familie-, tiener- en/of jongerenpastoraat.

flyer Impulsdag God is er al.jpg

03-04-2018