02 MRT

Vacature Opbouwwerker Tienerwerk

​In verband met het zwangerschaps- en ouderschapsverlof van de opbouwwerker tienerwerk is het Bisdom van ’s-Hertogenbosch op zoek naar:

OPBOUWWERKER TIENERWERK (M/V)
(0,6 fte (22,8 uur per week); per 1 mei 2018)

Het wordt je primaire taak om het project ‘Met tieners de toekomst in… opbouw en ondersteuning van tienerwerk in parochies’ gestalte te geven en daarbij maatwerkondersteuning te bieden aan de parochies van het bisdom. Daartoe geef je onder meer voorlichting, activeer je parochies en begeleid je hen om tienerwerk ter plaatse te realiseren. Daarnaast bouw je aan een netwerk van betrokkenen bij tienergroepen, leg je verbindingen, organiseer je voor hen toerustingsmogelijkheden en organiseer je samen met een werkgroep de diocesane tienerdag in het najaar van 2018.

Als praktiserend katholiek met een hart voor tieners en jongeren, wil jij je graag inzetten voor de Kerk. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, bent initiatiefrijk en kunt goed samenwerken. Je verbindt mensen en enthousiasmeert hen om samen aan de slag te gaan. Je weet de balans te vinden tussen het begeleiden van een begeleidersgroep en hen zelfstandig de tienergroep te laten draaien. Je hebt een opleiding op HBO-niveau en flexibele werktijden zijn geen probleem voor je. Je bent in staat om zelfstandig projecten te realiseren, werkend vanuit een gezamenlijke visie. Ervaring met tiener- en/of jongerenwerk (in parochies) en met het opzetten en uitvoeren van projecten is een pre.

Het gaat in beginsel om een aanstelling van 0,6 fte voor ruim 8 maanden (1 mei 2018 -15 januari 2019), met een mogelijke kans tot verlenging. Je werkt aan dit project binnen de afdeling Jeugd & Jongeren en wordt aangestuurd en begeleid door de coördinator Jeugd & Jongeren.

Is je interesse gewekt en denk dat jij het in je hebt om deze functie te gaan vervullen, dan ontvangen we graag je motivatiebrief met CV. Deze kun je tot uiterlijk 16 maart 2018 via e-mail verzenden aan Mgr. Mutsaerts, rmutsaerts@bisdomdenbosch.nl
De eerste gespreksronde is gepland op woensdagochtend 21 maart 2018.

Voor meer informatie over deze functie, kun je contact opnemen met Astrid Bakker, coördinator Jeugd & Jongeren, via telefoon 073 523 20 69 / 06 285 18 84 of per e-mail: abakker@bisdomdenbosch.nl

logo jong bisdom.png

02-03-2018