23 FEB

​Televisievieringen vanuit de Jozefkerk in Helmond

​Iedere zondagochtend wordt er op NPO2 om 10.30 uur een eucharistieviering uitgezonden op televisie. De eucharistievieringen komen uit alle delen van het land. De bisdommen hebben ervoor gekozen iedere week de vitaliteit van geloof en kerk vanaf wisselende locaties te laten zien.

Ieder bisdom komt zeven keer per jaar aan bod, iedere bisschop gaat één keer per jaar live in een eucharistieviering op televisie voor. Er is gekozen voor diversiteit van vieringen uit het hele land omdat dit ook beter aansluit bij de religieuze zoeker van deze tijd en recht doet aan de regionale eigenheid van de bisdommen.

De afgelopen drie jaar kwamen de uitzendingen voor het bisdom ’s-Hertogenbosch uit de Petrusparochie te Uden. Vanaf 2018 komen de vieringen uit de Jozefkerk van de parochie Heilige Lambertus in Helmond.
Komende zondag, 25 februari om 10.30 wordt de eerste viering vanuit Helmond uitgezonden. Celebrant is pastoor E. Seidel. Vanaf 10.15 uur wordt er een geloofsgesprek uitgezonden dat als context dient voor de aansluitende eucharistieviering.  Dit geloofsgesprek is een kennismaking met pastoor Erik Seidel.

23-02-2018