29 JAN

Gezocht: vrijwilligers inventarisatie religieuze voorwerpen

​De Diocesane Commissie Kerkelijk Kunstbezit (DCKK) beheert de kunstcollectie van het Bisdom van ’s-Hertogenbosch en ziet toe op de belangrijkste kunstobjecten in de parochies. De commissie beheert de inventarisaties van de religieuze voorwerpen in de kerken. Om de database up-to-date te houden en te digitaliseren is de DCKK op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij het inventarisatiewerk in de rooms-katholieke kerken in het  bisdom.

Om welk werk gaat het?
We inventariseren in de kerk. Per voorwerp:
- voeren we afmetingen, materiaal, beschrijving, voorwerpnaam enz. in in het registratiesysteem;
- maken we een of meerdere foto’s.

Wat zoeken we?
Bent u:
- geïnteresseerd in kerkelijk erfgoed;
- bereid te leren inventariseren (fotograferen en registreren);
- handig in de omgang met de computer;
- iemand die geen problemen heeft met soms ongemakkelijke omstandigheden: kerken zijn vaak koud!

Wij bieden:
- een inventarisatiecursus (die vindt plaats op donderdag 22 maart bij het Museum voor Religieuze Kunst te Uden);
- een prachtige functie met de beleving van een schatgraver: u opent namelijk elke ruimte en kast op zoek naar religieuze voorwerpen;
- reiskostenvergoeding;
- eenmaal per jaar een exclusieve ontvangst en rondleiding in het Museum voor Religieuze Kunst te Uden.

De belasting van de functie bepaalt u zelf. Per inventarisatie staat het u vrij om te bepalen of u wel of niet meedoet.

Komt u ons team versterken?
Stuur een mail met korte motivatie naar kerkelijkekunst@bisdomdenbosch.nl. Reageren kan tot en met 23 februari. In week 10 (5-9 maart) plannen we kennismakingsgesprekken in. Voor meer informatie: Freek van Genugten (DCKK); fvgenugten@bisdomdenbosch.nl; 0735232020

29-01-2018