23 JAN

Bisschop: ‘Geef, want Kerk kan niet van de lucht leven’

“Als we willen dat er katholiek leven blijft in ons bisdom, moeten parochianen hun verantwoordelijkheid nemen. Want de Kerk kan niet van de lucht leven.” Dat zei bisschop Gerard de Korte zaterdag bij de start van de Actie Kerkbalans in de Bossche Sint-Janskathedraal.

Samen met plebaan Geertjan van Rossem luidde de bisschop om 13.00 uur de klokken van de Sint-Jan om het begin van de Actie Kerkbalans te markeren. Dat gebeurde ook in tal van andere kerken in ons bisdom en in heel Nederland.

klokluiden2018.jpg
Plebaan Geertjan van Rossem en bisschop Gerard de Korte luidden de klokken in de Sint-Jan (Foto: Wim Koopman)

Geef voor je kerk
Kerkbalans is een gezamenlijke actie van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk en de Oud-Katholieke Kerk van Nederland. De kerkgenootschappen doen een beroep op de plaatselijke geloofsgemeenschappen voor een financiële bijdrage. Jaarlijks vragen zij hun leden in de tweede helft van januari gul te geven voor hun eigen plaatselijke kerk. Voor de campagne van 2018 is het thema ‘Geef voor je kerk’. De actieperiode is van 20 januari t/m 3 februari 2018.

De bisschop herhaalde in de Sint-Jan dat de toekomst van het katholicisme in Brabant en Gelderland geen vanzelfsprekendheid is. “Ik denk dat veel katholieken in onze streken het gevoel hebben dat de Kerk altijd zal blijven bestaan, ook zónder hun bijdrage. Maar parochianen die denken dat de Kerk het eeuwige leven heeft en ook zonder hun bijdrage kan bestaan, vergissen zich.”

23-01-2018