Nieuws

04 JAN

Jaarlijkse Bossche intocht Drie Koningen op zondag 7 januari

​Zondag 7 januari vindt in ’s-Hertogenbosch de jaarlijkse intocht van de Drie Koningen plaats. Op hun kamelen trekken zij in een lange stoet via het stadhuis naar de kerststal in de Sint-Janskathedraal.

Het evenement zich met name op kinderen van 3 tot 8 jaar en hun ouders. De intocht wordt al sinds 1935 gehouden. Het initiatief is ontstaan vanuit de Bossche middenstand die het gebeuren nog altijd mede mogelijk maakt.

Burgemeester
Vanaf 15.00 uur verzamelen de eerste toeschouwers zich op de Bossche Markt waar schapen met herders, paarden met ruiters en drie echte kamelen met hun begeleiders in traditionele klederdracht te zien zijn. Vlak voor zonsondergang, rond 16.45 uur, komen de 3 koningen naar buiten, groeten het publiek en stijgen op hun kamelen. Een lange stoet zet zich in beweging naar het stadhuis, waar aan de burgemeester de weg naar de kribbe in de Boschstad wordt gevraagd. De burgemeester biedt aan de stoet voor te gaan en de Koningen naar de Sint-Jan te begeleiden.

dkb2017.jpg

In de Sint-Jan worden de Koningen en hun gevolg ontvangen door de ceremoniemeester. De ceremoniemeester zorgt dat de kinderen een plaats krijgen in de nabijheid van de Koningen en betrekt hen bij de viering. De Koningen vertellen het verhaal van de ster aan de hemel en hoe deze hen naar het Bossche Bethelehem bracht. Met muziek en zang, en het beroemde “Piep zei de muis in het voorhuis” wordt de viering afgesloten. De Koningen bezoeken de kribbe van de landelijk bekende kerststal en nemen de kinderen daarbij mee. De viering wordt daarmee afgesloten. Buiten - op het Winterland op de Parade - wacht de kinderen warme chocolademelk!

Meer informatie vindt u op de website van het evenement: www.3kdb.nl

 

04-01-2018