Nieuws

04 DEC

Advent: toeleven naar het hart van ons geloof

​“De Advent is toeleven naar het hart van ons geloof: dat God in Christus zich heeft laten zien.” Dat zei bisschop Gerard de Korte gisteren op de eerste zondag van de Advent in het Geloofsgesprek op NPO2.

In gesprek met Leo Fijen legde hij uit dat de Adventsperiode liturgisch gezien toeleven naar Kerstmis is. “We geloven dat God, die altijd groter is dan we kunnen bedenken, zich klein heeft gemaakt en in een concreet Mensenkind bij ons gekomen is. Willen we weten wie God is, kijk dan naar Jezus Christus, zoals Hij is en geleefd heeft. Zo komen we God zelf op het spoor.”

geloofsgesprekkorte.jpg

“We hebben in onze cultuur vaak een masker op”, aldus de bisschop. “Maar als we eerlijk zijn en het masker laten vallen, dan weten we dat we uiteindelijk hele broze en kwetsbare mensen zijn die mogen leven van het geloof dat God ons vasthoudt. Dat is eigenlijk de kern van het christelijk geloof: je met Christus laten vallen in Gods onbegrijpelijkheid, zo heeft de theoloog Karl Rahner weleens gezegd.”

De bisschop spreekt verder onder meer over de succesvolle bisdombedevaart naar Lourdes, over gezinspastoraat en het belang van een gezond financieel fundament voor parochies.

Bekijk de uitzending HIER terug.

 

04-12-2017