14 NOV

Presentatie project 'Samen Eucharistie vieren'

​Kinderen die gedoopt zijn, maar nog niet uitgenodigd worden om hun eerste Communie te doen, mogen we als parochie niet jarenlang laten wachten voordat we ze welkom heten in onze vieringen. Ze zijn gedoopt, ze staan ingeschreven in onze geloofsgemeenschap…. dan verdienen ze het ook dat we nu al met hen op weg gaan en hen een plaats geven in onze vieringen.

Hoe? Kom naar de presentatie van het project ‘Samen Eucharistie vieren’ en u krijgt een antwoord.

Presentatie project ‘Samen Eucharistie vieren’
donderdag 23 november 2017, 19.30 - 21.30 uur
bisdomkantoor, Parade 11, Den Bosch

‘Samen Eucharistie vieren’ is een eenvoudig project waarin (groot)ouders en parochie zich samen inzetten om kinderen stap voor stap te ‘leren meedoen’ met de geloofsgemeenschap die Eucharistie viert.
Niet alles in de liturgie kan tot in onderdelen voor kinderen geheel begrijpelijk worden gemaakt, maar we kunnen wel serieus proberen hen er kennis mee te laten maken. In het vieren zijn er tekens, symbolen en woorden die in het dagelijks leven – ook in dat van jonge kinderen – herkenningspunten hebben en er beleefd worden. Dit project rond de Eucharistie vertrekt vanuit die ervaringen.
 Samen Eucharistie vieren herinnering.jpg
Tijdens de presentatie wordt stilgestaan bij de motivatie om al (ruim) voor de eerste Communievoorbereiding met kinderen en hun (groot)ouders op weg te gaan. Benoemd wordt wat het project beoogt en wat u er redelijkerwijs van mag verwachten. De opzet van het project wordt uitgelegd, alsook hoe er op verschillende wijzen mee gewerkt kan worden. Er is materiaal beschikbaar (catechetische bouwstenen en suggesties voor liturgie).

Aanmelden voor deze presentatie kan tot 18 november bij mevrouw Anja van der Els. e-mail: vormingscentrum@bisdomdenbosch.nl
Wilt u behalve uw naam, ook adres- en contactgegevens vermelden, alsook de werkgroep waar u deel van uitmaakt.

14-11-2017