07 NOV

Bisschop spreekt over rechtvaardige wereld op Erasmusfestival

Bisschop Gerard de Korte spreekt op woensdagavond 15 november op het Erasmusfestival in ’s-Hertogenbosch over de katholieke visie op een rechtvaardige wereld.

De bisschop belicht de centrale noties van het katholiek sociaal denken (menselijke waardigheid, solidariteit, algemeen welzijn). Hij gaat in op de bijbelse wortels hiervan en de ontwikkelingen in Nederland na de Tweede Wereldoorlog. Nederland is een pluriform land en dat maakt het thema van minderheden extra urgent. Hij zal tot slot een analyse geven van de pauselijke encycliek ‘Laudato Si’ over de bescherming van de aarde.

De lezing van Mgr. De Korte begint om 20.00 uur in de Grote Kerk aan de Kerkstraat 20 in ’s-Hertogenbosch. Als u die wilt bijwonen dient u zich aan te melden via de website van het Erasmusfestival. De entree is gratis. In het bestelproces krijgt u de keuze om een vrijwillige bijdrage te storten. Het programma duurt tot circa 21.45 uur.

De lezing wordt muzikaal omlijst met een optreden van Joany Muskiet & More Gospel Singers. Muskiet is een exponent van het Black American Gospel genre. Zij treedt regelmatig op bij grote ‘Celebrations’. De Black American Gospel muziek heeft veel betekend – en doet dat nog steeds – voor de eigenwaarde en de emancipatie van de afro-amerikaanse bevolking.

Het Erasmusfestival wordt voor de elfde keer georganiseerd door de Stichting Erasmus Festival Brabant rondom de jaarlijkse uitreiking van de Erasmusprijs in Amsterdam. De zestiende-eeuwse priester en filosoof Erasmus heeft ook enige tijd in ‘s-Hertogenbosch gewoond. Het programma van Erasmusfestival Brabant sluit aan bij het jaarthema van de Erasmusprijs en staat in het teken van educatie, cultuur, inspiratie, maatschappelijke betrokkenheid en ontmoeting. Hiermee wil de Stichting EFB een concrete bijdrage leveren aan een maatschappelijke dialoog.

07-11-2017