Nieuws

09 OKT

Bisschop De Korte feliciteert ICAN en partners met Nobelprijs

Bisschop Gerard de Korte feliciteert de Internationale Campagne voor Afschaffing van Nucleaire wapens (ICAN) en haar partnerorganisaties met het winnen van de Nobelprijs voor de Vrede.

“Met de Nobelprijs krijgen zij de waardering en aanmoediging die hen toekomt in de belangrijke strijd tegen de inzet van kernwapens.”, aldus Mgr. De Korte. De bisschop leverde onlangs in een videoboodschap een bijdrage aan een debat over het uitbannen van kernwapens, georganiseerd door onder meer de Nederlandse vredesorganisatie PAX en de Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorg en Vredesvraagstukken die in ICAN participeren. Hij sprak bij die gelegenheid zijn steun uit aan de campagne om kernwapens uit te bannen.

In zijn videoboodschap op 25 september benadrukte de bisschop dat christelijke kerken zich tegen het gebruik van kernwapens verzetten. “Bij de inzet ervan is het onderscheid tussen burgers en soldaten volstrekt zoek. Alleen al daarom kunnen kernwapens geen rol spelen in een rechtvaardige oorlog. (…) Van harte ondersteun ik de actie om kernwapens de wereld uit te helpen. Ik hoop dat de nieuwe regering een stap in de goede richting zal gaan nemen.”

Het filmpje is HIER nog terug te zien

09-10-2017