03 OKT

Vergroot succes Kerkbalans: tips en trucs op de Talenten Dag

​De inkomsten uit de jaarlijkse actie Kerkbalans staan onder druk. Maar in veel gevallen is voor parochies met slimme aanpassingen een hogere opbrengst te boeken. Weten hoe? Geef u dan op voor de Talenten Dag van het bisdom op zaterdag 28 oktober in de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch.

Een bepalende factor in het succes van Kerkbalans is de brief aan parochianen die de actie begeleidt. Tekstschrijver Gerko Last geeft in zijn workshop concrete tips over het schrijven van een wervende brief. Wat zet je erin en wat laat je beter achterwege? Welke opbouw, insteek en oproep vergroten het effect van uw brief? Geef u op voor de workshop en doe nieuwe ideeën en enthousiasme op.

Tips
Parochieadviseur Baukje Stam deelt in een workshop de geheimen van een succesvolle actie Kerkbalans. Op basis van haar jarenlange ervaring met de begeleiding van parochies op het gebied van fondswerving en communicatie geeft ze concrete tips en aanbevelingen waarmee u meteen aan de slag kunt.

De workshops in de middag zijn onderdeel van een rijke en gevarieerde Talenten Dag, de inspirerende ontmoetingsdag van het nieuwe Talenten Programma van het bisdom. Het eerste jaar van dat programma concentreert zich op de actie Kerkbalans en op het verwerven van nalatenschappen.

Talenten
Wat is het Talenten Programma? Gaat het alleen over geld? Wat voegt het toe aan wat parochies al doen? In de ochtend laten bisschop Gerard de Korte, adviseur en fondswervingsexpert Baukje Stam en opbouwwerker Ton Lansdaal hun licht schijnen over het Talenten Programma. Ook worden de Talenten Consulenten aan u voorgesteld die hun ervaring en vaardigheden op het gebied van communicatie en fondswerving aan andere parochies ter beschikking stellen.

Laat u verder verrassen door verhalenverteller Pauline Seebregts die op geheel eigen wijze haar licht laat schijnen over het Talenten Programma. Journalist en uitgever Leo Fijen deelt met u zijn enthousiasme over de waardevolle rol van parochies voor de samenleving, juist in deze tijd.

Geef u nu op voor de Talenten Dag op zaterdag 28 oktober. Meer informatie over het programma vindt u HIER

Aanmelden kan door een mail te sturen aan Anja van der Els: avdels@bisdomdenbosch.nl. Wilt u in de mail de volgende gegevens vermelden:

• Naam en plaats parochie
• Deelnemer 1 : naam, adres, e-mailadres, voorkeur 1e en 2e ronde workshops