26 SEP

Talenten Dag op 28 oktober in Verkadefabriek Den Bosch

talenten logo.pngOp zaterdag 28 oktober organiseert het Bisdom van ‘s-Hertogenbosch in de Verkadefabriek in Den Bosch een Talenten Dag die in het teken zal staan van kennis en inspiratie opdoen voor fondswerving door parochies. De dag is onderdeel van een uitdagend en vernieuwend meerjarenprogramma voor parochies over communicatie en geldwerving, het zogenoemde Talenten Programma.

Doel van het programma is het kennisniveau op het gebied van communicatie en geldwerving in de parochies te verhogen. Daarmee hoopt het bisdom bij te dragen aan de energie en het elan van parochies, die leiden tot meer draagvlak en inkomsten.

Het eerste jaar van het Talenten Programma concentreert zich op de Actie Kerkbalans en op het verwerven van  nalatenschappen. Alle parochiebesturen in het bisdom hebben onlangs een uitnodiging ontvangen voor de Talenten Dag op 28 oktober.
Het programma van de dag is als volgt:

Bisschop De Korte opent de dag om 10 uur.
Baukje Stam en Ton Lansdaal geven vervolgens uitleg over de praktische kant van het Talenten Programma en stellen de Talenten Consulenten aan u voor.
Daarna zal  verhalenverteller Pauline Seebregts (tevens vertelambassadeur 2017) het verhaal van het Talenten Programma op geheel eigen wijze vertellen. Ze nodigt de parochies meteen ook uit om zelf te oefenen met het vertellen van hun verhaal.
Leo Fijen spreekt aansluitend over de grote waarde van de katholieke kerk en meer specifiek de parochies voor de samenleving.

Na de lunch is er een actief middagprogramma.

Arjen van Ketel lanceert de nieuwe toolkit nalatenschappen.

En parochies kunnen twee workshop-rondes bijwonen, waarbij ze kunnen kiezen uit:
Workshop 1: Hoe schrijf ik een wervende Kerkbalans-brief?
                          Met Gerko Last, tekstschrijver
Workshop 2: Wat zijn de geheimen van een succesvolle actie Kerkbalans?
                          Met Baukje Stam, adviseur
Workshop 3: Aan de slag met de toolkit nalatenschappen!
                          Met Arjen van Ketel, nalatenschappen expert
Workshop 4: Crowdfunding; wat is het en hoe doe je dat als parochie?
                           Met Anne Stael, voorzitter van geloofinjeproject.

Parochies kunnen zich aanmelden tot uiterlijk 21 oktober. Omdat we plek hebben voor maximaal 120 mensen, verzoeken we u niet meer dan 3 personen per parochie aan te melden.
Aanmelden kan door een mail te sturen aan Anja van der Els: avdels@bisdomdenbosch.nl onder vonder vermelding van de volgende gegevens:
- Naam en plaats parochie
- Deelnemer 1: naam, adres, e-mailadres, voorkeur 1e en 2e ronde workshops
- Deelnemer 2: naam, adres, e-mailadres, voorkeur 1e en 2e ronde workshops
- Deelnemer 3: naam, adres, e-mailadres, voorkeur 1e en 2e ronde workshops

Praktisch: inloop is vanaf 9.30 uur, het programma start om 10 uur, voor lunch wordt gezorgd. De dag eindigt rond 16 uur met een drankje én met … een verrassing verzorgd door jonge talenten uit Den Bosch.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van het Talenten Programma.

26-09-2017