Nieuws

10 SEP

Cursus tienerpastoraat – najaar 2017

tienerpastoraat.png
Bent u begeleid(st)er van een tienergroep? Bent u geïnteresseerd om een tienergroep in uw parochie te gaan beginnen? Vraagt u zich ook af hoe u een tienerbijeenkomst vorm kunt geven en welk materiaal er allemaal voorhanden is? Is de digitale wereld voor u meer een doolhof, terwijl het voor tieners bekend terrein is? En hoe komt het
toch dat tieners in groepen op bepaalde (onverwachte) manieren reageren?
Heeft u één of meerdere keren ‘Ja’ geantwoord op bovenstaande vragen; dan hebben we een mooi aanbod voor u: een driedelige cursus speciaal voor begeleiders van tienergroepen en mensen die geïnteresseerd zijn hierin.
Door het belichten van andere thema’s kan deze cursus prima gevolgd worden door zowel oud-cursisten van de cursus tienerpastoraat die in het najaar 2016 werd gegeven als door nieuwelingen.

Deze cursus wordt aangeboden vanuit het team Jeugd & Jongeren door Ingrid van Zeeland; opbouwwerkster (diaconaal) tienerwerk van het Bisdom ’s-Hertogenbosch. De avonden worden deels ingevuld door een gastspreker die vanuit zijn/haar professionaliteit het thema zal belichten.
De avonden zullen plaats gaan vinden in het najaar van 2017 op onderstaand genoemde data en zullen de volgende onderwerpen bevatten:

Donderdag 28 september 2017; 18.00 – 21.30 uur.
Youtube; snelweg naar innerlijkheid (de digitale wereld).
Gastspreker: Nikolaas Sintobin sj.
Donderdag 26 oktober 2017; 18.00 – 21.30 uur.
Een tienerbijeenkomst opzetten & tienermateriaal.
Donderdag 30 november 2017; 18.00 – 21.30 uur.
Van onbekenden naar vriendengroep. Het groepsproces in theorie en praktijk.
Gastspreekster: Margrit van Mijderwijk (docent VO).
 
Elke avond start met een broodmaaltijd. De cursus wordt gegeven op het Bisdomkantoor; Parade 11 te ’s-Hertogenbosch. Er zijn geen kosten aan deze cursus verbonden.
 
Nieuw dit jaar is dat elke cursusavond ook apart gevolgd kan worden. Mocht uw agenda het toelaten om maar één of twee avonden bij te wonen, dan bent u ook van harte welkom.
 
Aanmelden voor deze cursus, alle avonden of een enkele avond, kan t/m 21 september 2017 bij mevr. A. van der Els via avdels@bisdomdenbosch.nl. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u vanzelfsprekend contact opnemen met Ingrid van Zeeland via jongeren@bisdomdenbosch.nl.
Na aanmelding ontvangt u voorafgaande aan deze cursus nog meer details.
 
 
 
Kansfonds-Logo.png
Deze cursus wordt mede mogelijk gemaakt door het Kansfonds
 
 
 
 
10-09-2017