08 SEP

Open Monumentendag: bisdomkantoor open voor publiek

​Op 9 september is het weer Open Monumentendag. Ook het bisdomkantoor (Parade 11) zet haar deuren open voor het grote publiek. Vele Bosschenaren, maar ook mensen uit de regio, zijn al zo vaak voorbij dit pand gekomen en weten niet hoe de binnenkant eruit ziet. De fraaie hal met de kenmerkende trap in rococostijl, de spreekkamer en kapittelzaal met de portretten van de Bossche bisschoppen en ook de bisdomzaal zullen toegankelijk zijn voor het publiek.

Het thema van Open Monumentendag is dit jaar: Boeren, Burgers en Buitenlui. In de bisdomzaal is een mini-expositie te zien met als variant op het landelijke thema: Bisschop, Boeren, Burgers en Buitenlui op (Bossche) Bedevaart! In dat kader zullen er, in plaats van het huidige meubilair, foto’s te zien zijn van Ramon Mangold, winnaar van de zilveren camera met een portretreeks van bisschop De Korte.

om 2017.jpgVanaf 7 oktober 2017 tot en met 7 januari 2018 is in het Museum voor Religieuze Kunst te Uden een overzichtstentoonstelling van ‘Katholiek Brabant’. Drie maanden lang staat het museum in het teken van de kleurrijke fotografie van Ramon Mangold die hij maakte van het katholieke leven in Brabant in de afgelopen tien jaar. Vanuit diverse richtingen is te zien hoe springlevend en aantrekkelijk het katholiek-religieuze leven in ons land is en hoe de kerkprovincie zich verhoudt tot de grote wereldkerk. De diversiteit van de katholieke cultuur springt naar voren in de beelden van zowel jongeren als ouderen, van de rijkdom aan liturgie, volksdevotie, processies en natuurlijk Maria.

Een kleine selectie is tijdens de Open Monumentendag op 9 september 2017 (van 10.00 tot 17.00 uur) reeds te zien in het bisschoppelijk paleis aan de Parade te ’s-Hertogenbosch. Vorig jaar bezochten vele honderden mensen het paleis aan de Parade.

08-09-2017