20 JUN

Talenten-consulenten gezocht!

Word jij lid van onze kring vrijwillige Talenten-consulenten?

Zet jij je talent in voor advies aan parochies in ons bisdom?
Doe mee aan het Talenten-programma!

Het bisdom van ‘s-Hertogenbosch formeert momenteel een kring van enthousiaste mensen die parochies willen ondersteunen bij vragen op het terrein van communicatie en geldwerving. Hiervoor zijn wij op zoek naar mensen met verschillende soorten talenten, denk aan sponsoring, actie Kerkbalans, werken met databases, tekstschrijven, persberichten opstellen, vormgeving, websites inrichten, organiseren van fondsenwervende acties, noem maar op.

Het opzetten van deze kring Talenten-consulenten past in een meerjarenaanpak voor ondersteuning van parochies bij hun communicatie en geldwerving, genaamd: het Talenten-programma. Zo hopen we bij te dragen aan de energie en het elan van parochies, die leiden tot meer draagvlak en inkomsten. Dit programma is nu in voorbereiding en gaat in september van start. Een ander onderdeel van het programma, is dat we aan een select aantal parochies (max. 10-15) begeleiding aanbieden specifiek op de actie Kerkbalans. En er komt nog veel meer, maar dat willen we in deze fase nog niet allemaal verklappen…

Wat is de bedoeling van de kring Talenten-consulenten?
We hopen acht tot tien mensen bereid te vinden om met elkaar als netwerk van Talenten-consulenten te functioneren, een groep mensen waar parochies in ons bisdom terecht kunnen met hun vragen over communicatie en geldwerving. Zo’n netwerk is in bisdom Rotterdam eerder opgezet en dat draait heel goed. De kring zal vanaf september actief worden in het begeleiden van parochies. Deels draaien Talenten-consulenten dan mee in de begeleiding bij de actie Kerkbalans. Maar ook voor andere vragen kunnen ze dan benaderd worden. De Talenten-consulenten worden ondersteund en begeleid door Ton Lansdaal en Joost Goes van het bisdom en extern adviseurs Anne van Putten en Baukje Stam.

Wat bieden we?
  • Een drietal inwerk/trainingsavonden. Onder anderen de aanvoerder van het netwerk in bisdom Rotterdam, Ad Sosef, zal een avond verzorgen over hoe het in de praktijk werkt.
  • Regelmatige bijeenkomsten bij het bisdom om ervaringen uit te wisselen en tevens zal een marketing en communicatie-expert telkens een thema behandelen.
  • We bieden je een interessant netwerk, je doet nieuwe kennis op, je adviseert je collega’s.
  • Er is vanuit het bisdom ondersteuning bij beantwoording van vragen van parochies.
  • En al die kennis kun je natuurlijk ook in je eigen parochie inzetten!

Wat zoeken we? Wat vraagt het van je?

• We zoeken dus mensen met talenten op het gebied van communicatie en/of geldwerving.
  • Enige affiniteit met adviseren / begeleiden van andere mensen; zorgvuldig zijn in contacten.
  • Je bepaalt zelf in grote mate hoeveel tijd je eraan kunt en wilt besteden, maar zeker een paar uur per week.
Kortom: vind jij het leuk om kennis te delen met andere parochies en tegelijk zelf ook nieuwe dingen te leren en je netwerk uit te breiden? Dit kan door een mail met je motivatie en talenten te sturen naar Anja van der Els: avdels@bisdomdenbosch.nl. We nemen dan telefonisch contact met je op; in juli voeren we kennismakingsgesprekken.

20-06-2017