06 JUN

brief bisschop over gebedsviering op roze zaterdag

​Broeders en zusters,

Donderdag 1 juni kwam de nieuwe Priesterraad voor het eerst bijeen. Wij spraken ook over de oecumenische gebedsdienst die aan het begin van Roze Zaterdag (24 juni) in de kathedraal wordt gehouden. Sommige priesters reageerden bezorgd; anderen waren blij om de gegeven ruimte. Niet alleen onder priesters maar ook onder andere gelovigen binnen ons bisdom roept de geplande oecumenische gebedsdienst discussie op. Homoseksualiteit is binnen onze Kerk nog steeds een gevoelig thema dat veel emotie veroorzaakt. De Priesterraad heeft mij gevraagd om in een brief mijn eigen positie te verhelderen. Het gaat dan allereerst over de gebedsdienst in de Sint Jan maar ook over het  thema Kerk en homoseksualiteit in brede zin.

Klik hier om de rest van de briefte lezen.

06-06-2017