30 MEI

Hulpbisschop vraagt jongeren: ‘Wat vind jij van de Kerk?’

​Hoe denken jongeren over het katholieke geloof en over de Kerk? Dat wil paus Franciscus van ze weten, in voorbereiding op de komende synode over jongeren en geloof. Hulpbisschop Rob Mutsaerts nodigt daarom gelovige en ongelovige jongeren op 8 juni uit op het bisdom om zich uit te spreken.

In oktober 2018 wordt in Rome een synode (bisschoppenvergadering) gehouden met als thema ‘Jongeren, het geloof en de onderscheiding van de roeping’. De paus wil jongeren betrekken bij de voorbereiding op de synode. Aan parochies wereldwijd is daarom gevraagd een vragenlijst in te vullen. Ook het bisdom van ’s-Hertogenbosch heeft die vorige maand naar de parochies gestuurd. Aan de pastorale teams is verder verzocht om het Voorbereidend Document voor de synode en de vragen te bespreken binnen het team én met jongeren.

Luisteren
Jong Bisdom Den Bosch organiseert op donderdag 8 juni een avond waarop jongeren tussen de 16 en 30 jaar (kerkelijk, niet kerkelijk en alles ertussenin) hun stem kunnen laten horen. Met behulp van (inter)actieve werkvormen wordt de aanwezigen gevraagd hun ervaringen met en gedachten over de Kerk te delen. Mgr. Mutsaerts luistert graag naar wat jongeren naar voren brengen.

Het programma:
18.00 u Gezamenlijke maaltijd en inloop (optioneel)
19.00 u Laat JOUW stem horen!
22.00 u Afsluiting en napraten met een borrel (voor wie wil)

Locatie: Bisdom van ’s-Hertogenbosch, Parade 11.

Jongeren kunnen zich tot 5 juni opgeven via Facebook of door een mail te sturen naar jongeren@bisdomdenbosch.nl (dieetwensen voor de maaltijd kunnen ook op dit emailadres doorgegeven worden).

30-05-2017