30 MEI

Priesterwijding Sacha Steijaert op zaterdag 10 juni

Bisschop Gerard de Korte wijdt op zaterdag 10 juni diaken Sacha Steijaert tot priester. De plechtige eucharistieviering in de Bossche Sint-Janskathedraal begint om 10.30 uur en is voor iedereen toegankelijk.

Sacha Steijaert werd op 5 november 2016 tot diaken gewijd. Vanaf september loopt hij stage in de parochie Heilige Franciscus (Kerkdriel). Op zondag 11 juni zal hij voor het eerst de eucharistie celebreren in de Sint-Martinus¬kerk in Kerkdriel om 10.30 uur.

Steijaert heeft een lange weg naar het priesterschap afgelegd. “Als ik iets heb geleerd, is het dat de wegen van God ook echt ondoorgrondelijk zijn”, zegt hij daarover. “Als je de weg met Hem gaat dan gebeuren er soms volslagen onverwachte dingen. En als je besluit niet met Hem de weg te gaan, gebeuren er nog steeds onverwachte dingen. Dit komt omdat hij wel de weg met ons gaat.” Klik hiervoor het getuigenis van Sacha Steijaert.

Aansluitend aan de wijding is er gelegenheid om de wijdeling en zijn familie te feliciteren in het Sint-Janscentrum. In deze dagen voor de priesterwijding vragen wij uw gebed voor de wijdeling.

30-05-2017