02 MEI

De bisschop nodigt u uit: ga mee naar Lourdes

​Van 14 t/m 21 oktober 2017 gaat het bisdom van ’s-Hertogenbosch op bedevaart naar Lourdes. Bisschop Gerard de Korte nodigt u van harte uit om deel te nemen aan de pelgrimage. Op 8, 10 en 11 mei vinden verspreid over het bisdom drie informatiebijeenkomsten plaats.

Mgr. De Korte ziet uit naar de bedevaart: “Het belooft een week te worden van ontmoeting en bezinning. Op onze pelgrimage kunnen wij onze onderlinge band versterken en ons geloof verdiepen. En we mogen inspiratie opdoen voor onze inzet in onze eigen geloofsgemeenschappen. Mag ik u van harte uitnodigen met mij mee naar Lourdes te gaan?”

Maria
De ontmoeting met Maria en via haar met Christus staan centraal in Lourdes. Daarnaast is er volop gelegenheid elkaar als pelgrims te ontmoeten. Mgr. De Korte: “Met honderden pelgrims mogen we ervaren en vieren dat we gezamenlijk de Kerk van het bisdom van ’s-Hertogenbosch zijn.”

De reis vindt in de herfstvakantie plaats zodat ook jongeren en gezinnen kunnen deelnemen. De eerste 100 kinderen en jongeren (0 tot 30 jaar) die zich inschrijven ontvangen een extra korting van € 100,- op de reissom.

Informatiebijeenkomsten
Voor meer informatie over de reis bent u van harte welkom op één van de regionale informatiebijeenkomsten in Uden, Tilburg of Eindhoven:
Maandag 8 mei, 20.00 uur​ ​Parochiecentrum Sint Petrus
Kerkstraat 25, Uden
​Woensdag 10 mei, 20.00 uur ​Parochiecentrum bij de H. Gerardus Majellakerk
Wassenaerlaan 32, Tilburg
​Donderdag 11 mei, 20.00 uur ​Pastoraal Centrum parochie Sint Joris
Sint Jorislaan 51, Eindhoven.

groepsfoto loudes.jpg
Foto: Ramon Mangold

Reisopties
TGV: 14 t/m 21 oktober
We reizen met de TGV: deze snelle treinverbinding brengt u in één dag naar Lourdes. Op de website van reisorganisatie VNB heeft deze reis het reisnummer LO1701.
Bus & VNB-Lance: 13 t/m 21 oktober
Heeft u zorg nodig en wilt u graag met de bus naar Lourdes? Dan is de VNB-Lance iets voor u! De VNB-Lance is een bus die plaats biedt aan gezonde pelgrims en pelgrims die zorg nodig hebben, zoals mensen die van een (elektrische) rolstoel gebruik maken of die liggend vervoerd moeten worden. Medische en verpleegkundige begeleiding is aanwezig tijdens de busreis en in Lourdes zodat u zorgeloos op reis kunt gaan. Op de website van reisorganisatie VNB heeft deze reis het reisnummer LO1713.

Inschrijving
Voor meer informatie over Lourdes en de reis, voor praktische gegevens en voor inschrijving kunt u terecht op bovenvermelde website van reisorganisatie VNB. U kunt ook bellen naar (073) 681 81 11 of mailen naar Roosmarie Manders van VNB (roosmarie.manders@vnb.nl) of naar Freek van Genugten van het bisdom van ’s-Hertogenbosch (fvgenugten@bisdomdenbosch.nl).

02-05-2017