07 APR

Ontdek een goed bewaard geheim

In de periode mei-juni 2017 zal de heer Embregt Wever, diocesaan medewerker voor diaconie en missie, in Eindhoven vijf avonden verzorgen over wat hij noemt ‘een goed bewaard geheim’ in de katholieke Kerk.

De heer Wever doelt daarmee op de Sociale Leer van de Kerk. Het katholiek sociaal denken wordt door katholieken weinig meer beoefend en door menigeen niet eens gekend. Hier mag verandering in komen. Middels de korte cursus ‘Diaconie’ zal hij dan ook het gedachtengoed en de rijkdom van deze sociale leer toegankelijk maken. Hij zal ook aanzetten tot daden, uitdagen tot katholiek sociaal handelen.

Onderwerpen van de avonden zijn:
- diaconie en de heilige Schrift
- geschiedenis van het katholiek sociaal denken
- inzicht in aard en omvang van de sociale nood
- organisatie van het werk
- bespreking van afsluitende casus-opdracht.

Proeven van Goed Samenleven.jpg

Er wordt gewerkt met het boek dat de heer Thijs Caspers schreef ‘ Proeven van goed samenleven’. Behalve de avonden bestaat de cursus uit een aantal (lees)opdrachten voor thuis.

De avonden zijn onderdeel van de diocesane pastorale cursus ‘geloven in groei’.

Cursusdata: 1, 22 en 29 mei; 12 en 19 juni, telkens van 19.30 tot 21.30 uur.
Kosten: € 35,- p.p.
Meer info en aanmelding: vormingscentrum@bisdomdenbosch.nl

07-04-2017