20 MRT

Ton Lansdaal nieuwe opbouwwerker bisdom van ’s-Hertogenbosch

Ton Lansdaal (36) treedt op 1 juni in dienst als opbouwwerker bij het bisdom van ’s-Hertogenbosch. Hij krijgt een voltijds aanstelling.

Lansdaal werkt nu nog als beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning bij de gemeente Bunschoten. Hij studeerde bestuurskunde in Enschede en Maarssen. In  zijn vrije tijd is hij daarnaast (bestuurlijk) actief in zijn geboortedorp Druten, onder meer voor de parochie H. Franciscus en H. Clara.

Als opbouwwerker zal Lansdaal zich bezighouden met het ondersteunen en begeleiden van besturen en pastorale teams bij de verdere implementatie van de parochiefusies, de opbouw van vitale parochies en de onderlinge samenwerking.

Bisschop Gerard de Korte had het voornemen tot het aanstellen van een kerkelijk opbouwwerker vorig jaar oktober al aangekondigd in het diocesane beleidsplan ‘Samen bouwen in vertrouwen’.

20-03-2017