16 MRT

​Power of Fire - Een dag vol vuur, enthousiasme en levendigheid!

POF 2017 bisschop kruis.jpgAfgelopen zaterdag – 11 maart 2017 – was het eindelijk zover. Met een grote groep (jonge) vrijwilligers was er vrijdagavond al hard gewerkt om een spetterende dag neer te zetten voor bijna 300 vormelingen en hun begeleiders uit ons bisdom. Een dag vol vuur, enthousiasme van vormelingen en jongeren, een dag met vieren, workshops en hele grote springkussens. Kortom een dag waarbij vormelingen hebben ervaren dat de kerk jong, levendig en leuk is en dat zij daar ook deel van uitmaken.

In de ochtend stroomde de St. Jan vol met vormelingen, begeleiders, vrijwilligers en andere geïnteresseerden. Deze mooie dag werd gezamenlijk begonnen met de H. Mis. Het Power of Fire kruis werd binnen gedragen en het vuur ontstoken. Na afloop gingen we in processie - met het kruis voorop - naar het St. Janscentrum waar de rest van de dag in het teken stond van workshops en waar de vormelingen zich tijdens de pauzes konden uitleven op de springkussens. Vooral dat laatste was erg in trek onder de vormelingen. De workshops waren afwisselend informatief tijdens ‘vraag maar raak’, ontdekkend tijdens de speurtocht door de St. Jan, verdiepend tijdens ‘over de streep en creatief tijdens een muziek, drama of creatieve ronde. Het enthousiasme van de vormelingen, het lekkere en droge weer en de reacties van de begeleiders gaven aan dat het een geslaagde dag was.

De vormelingen gingen met een flyer over de komende tieneractiviteiten op zak en een kaarsje om het vuur door te geven in de hand, met een voldaan gevoel richting huis. De werkgroep en alle helpende handen tijdens deze geslaagde Power of Fire dag kijken er naar uit om deze vormelingen in de toekomst terug te zien in de kerk, die jong, levendig, leuk en vol vuur is en waar zij ook deel van uitmaken!

Volgend jaar zal de Power of Fire plaatsvinden op zaterdag 7 april 2018 en hopen we alle vormelingen van dat jaar te mogen ontmoeten.

POF 2017 springkussen.jpg

16-03-2017