04 FEB

Katholiek worden? Van harte welkom!

Jaarlijks worden in het bisdom van ’s-Hertogenbosch ongeveer 50 volwassenen gedoopt. Om hen binnen te leiden in het katholiek geloof en de Kerkgemeenschap is er een traject van voorbereiding, het zogeheten catechumenaat. Vanaf 1 maart start weer een nieuw traject.
Aanmelden voor het traject kan middels het formulier aanvrage tot deelname aanhet catechumenaat.

Nadat het bisdom het ingevulde formulier heeft ontvangen, volgt de uitnodiging voor een persoonlijk gesprek. Daarna wordt iemand in contact gebracht met één van de vier centra waar het traject gevolgd kan worden: in Eindhoven, ’s-Hertogenbosch, Nijmegen of Tilburg. Vooral de catechetische voorbereiding vindt daar plaats, maar ook de parochie – waartoe een nieuw-katholiek gaat behoren – is vanaf het begin bij de voorbereiding betrokken.
Meer informatie: Diocesaan VormingsCentrum, T: 073-5230 2057. E: vormingscentrum@bisdomdenbosch.nl

04-02-2017