Nieuws

11 NOV

Bossche pelgrims op weg naar Rome

​De Nederlandse bisdommen hebben in samenwerking met de VNB volgende week een pelgrimage naar Rome aan het einde van het Jaar van Barmhartigheid georganiseerd. Het hoogtepunt zal zijn een Nederlandse Dag op 15 november. Paus Franciscus heeft aangekondigd aanwezig te zijn en het gezelschap in de Sint-Pieter toe te spreken. Naar verwachting zullen op 15 november een kleine 2.000 Nederlanders in Rome aanwezig zijn.
Vanuit uit Bossche bisdom gaan ruim 100 pelgrims mee, waaronder 12 jongeren, die tevens kennis gaan maken met Sant’Egidio en op dinsdagavond brood uit gaan delen aan daklozen in Rome.

Op maandag 14 november organiseert het VKMO haar jaarlijkse Allerheiligenberaad. Vanwege de Nederlandse Dag vindt deze bijeenkomst plaats in de Romeinse Kerk van de Friezen. Centraal thema is Barmhartigheid ná het Jaar van de Barmhartigheid. Gerenommeerde sprekers als prof. Paul van Geest, Mgr. De Korte, de Limburgse gouverneur Theo Bovens en de ambassadeur bij de Heilige Stoel, prins Jaime de Bourbon de Parme staan vanuit hun eigen expertise stil bij het thema Barmhartigheid.

Dinsdagochtend 15 november trekken de Nederlandse pelgrims samen met hun bisschoppen, vanaf de Engelenburcht naar de Sint-Pieter. Via de Heilige Deur, speciaal door paus Franciscus geopend in het kader van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid, betreden zij deze belangrijke basiliek. Tijdens de daaropvolgende eucharistieviering (10.00 uur) bij het graf van de eerste paus wordt speciaal voor de geloofsgemeenschap in Nederland gebeden. Aansluitend (11.00 uur) spreekt paus Franciscus de pelgrims toe.
Zowel de Eucharistieviering als de toespraak van de paus worden live uitgezonden op NPO 2.
 
 

 

11-11-2016