12 SEP

Bisschop geeft lezing tijdens feestelijke parochieavond in Tilburg

“Gods barmhartige liefde en ons antwoord”. Dat was het thema van de lezing die bisschop De Korte op woensdagavond 7 september hield in de Emmausparochie te Tilburg. De inzet van zijn lezing was het belang van een “cultuur van barmhartigheid”. De bisschop koos maatschappelijke, theologische en persoonlijke benaderingen om zijn pleidooi uit te werken. Na afloop ging de bisschop met de aanwezigen in gesprek.

tilburg 1 lezing.jpg

Jaar van Barmhartigheid
De lezing was deel van een druk bezochte parochieavond in het kader van het Heilig Jaar van Barmhartigheid. Ongeveer honderd mensen, waaronder tien Syrische vluchtelingen, kwamen naar de eucharistieviering die vooraf ging aan de lezing. De heilige mis werd opgeluisterd door een combinatie van het volwassenenkoor en het kinderkoor.

Feestelijk karakter
Speciaal voor de bisschop hadden de aanwezige kinderen een poster geknutseld over de Werken van Barmhartigheid. De tieners lieten de bisschop raden welk Werk van Barmhartigheid zij uitbeeldden. De avond -de vooravond van Maria Geboorte- kreeg een extra feestelijk karakter, mede door de exclusieve hapjes die werden geserveerd.
tilburg 2 lezing.jpg

12-09-2016