10 SEP

Bezinningsavond Barmhartigheid en heelheid van de Schepping

​In de Grote Kerk in ’s-Hertogenbosch zal donderdagavond 20 oktober 2016 vanaf 19.30 uur een bezinningsavond plaatsvinden geïnspireerd op de encycliek ‘Laudato Si’: Barmhartigheid en heelheid van de Schepping.
Hoofdspreker die avond is Mgr. dr. G.J.N. de Korte, bisschop van ’s-Hertogenbosch.

Bisschop de Korte geeft in zijn lezing een analyse van het beleid van paus Franciscus.
De lezing wordt toegespitst op de encycliek Laudato Si met als centraal thema: integrale ecologie.
De paus verbindt daarmee het behoud van de aarde met de inzet voor globale sociale gerechtigheid.

Programma:
19.30 uur   Oecumenische Vesper
20.00 uur   Lezing door Mgr. dr. Gerard J.N. de Korte
20.45 uur   Pauze
21.00 uur   Betekenis voor de missie
                 door dhr. Guus Prevoo (Bisschoppelijke Vastenactie)
21.15 uur   Betekenis voor de diaconie
                 door Embregt Wever (diocesane diaconie ’s-Hertogenbosch)
21.30 uur   Gesprek n.a.v. vragen uit de zaal.
22.00 uur   Afsluitende borrel

Locatie:
Grote Kerk, Kerkstraat 20  5211 KG  ’s-Hertogenbosch

De lezing is een samenwerkingsverband van de Protestantse Gemeente ’s-Hertogenbosch, het Beraad van Kerken ’s-Hertogenbosch en het Bisdom van ’s-Hertogenbosch.

Aanmelden voor deelname aan deze avond is mogelijk tot 1 oktober onder opgave van naam, adres en het aantal personen, per mail aan: avdels@bisdomdenbosch.nl

Hierkunt u de uitnodigingsfolder voor deze avond inzien.
Van harte welkom 20 oktober!
 3 x.png

10-09-2016