Nieuws

19 JUL

Eerste toonzetting gepubliceerd bij nieuwe vertaling Onze Vader

Onze VaderMet ingang van de Advent, 27 november 2016, wordt de nieuwe vertaling van het Onze Vader ingevoerd. Het videokanaal katholiekleven.nl van de Nederlandse bisschoppen publiceert een video waarop de eerste nieuwe toonzetting van het Onze Vader klinkt. De video werd gemaakt in samenwerking met de Nationale Raad voor Liturgie (NRL).
De invoeringsdatum van de nieuwe Onze Vader-vertaling, die overigens gelijk is in Nederland en België, werd in april van dit jaar door de Nederlandse bisschoppen bekend gemaakt. Aangekondigd werd dat de NRL enkele toonzettingen beschikbaar zou stellen van de herziene vertaling. Deze toonzettingen worden na de zomerperiode aangeboden voor zangkoren.

 

De eerste toonzetting is echter nu al, voor de zomer, gepubliceerd. De bladmuziek is als pdf geplaatst op de website van de NRL en kan daar als voorpublicatie worden gedownload.

 

In de video op katholiekleven.nl is te horen hoe deze eerste nieuwe toonzetting klinkt. De opname vond plaats op 12 juli in de H. Antoniuskathedraal in Breda. Jan Schuurmans, kerkmusicus in het bisdom Breda, geeft in de video een korte toelichting. Daarna brengt de Kathedrale Cantorij de toonzetting ten gehore samen met voorzanger pastoor Theo van Osch uit het bisdom ‘s-Hertogenbosch. Organist is Frans Bullens.
Voor meer informatie:
Website NRL:Uitleg bij de nieuwe vertaling van het “Onze Vader”
Website NRL:Video met nieuwe Onze Vader-toonzetting (incl. pdf met de bladmuziek)
Eerder berichtop deze site: Nieuwe vertaling Onze Vader wordt komende Advent ingevoerd (25-04-2016)
 

De nieuwe vertaling van het Onze Vader:

Onze Vader, die in de hemel zijt,
uw naam worde geheiligd,
uw rijk kome,
uw wil geschiede
op aarde zoals in de hemel.
Geef ons heden ons dagelijks brood
en vergeef ons onze schulden,
zoals ook wij vergeven aan onze schuldenaren,
en breng ons niet in beproeving
maar verlos ons van het kwade.

19-07-2016