Nieuws

15 JUL

Volg de jongeren tijdens de WJD!

​Het is bijna zover, de jongeren van Jong Bisdom Den Bosch zullen begin volgende week de stap naar de a/Ander zetten; aanstaande maandag vertrekken zij naar het grootste jongeren-event van de wereld: de wereldjongerendagen (WJD)!
De WJD is een internationaal Rooms-Katholiek festival dat bezocht wordt door ongeveer twee miljoen jongeren en vindt dit jaar plaats in Krakau. Het thema van de WJD is ‘Zalig de barmhartigen want zij zullen barmhartigheid ondervinden’. Bisdom Den Bosch geeft jonge mensen, waarvan dit jaar vijf mensen met een beperking, de kans om deze belevenis mee te maken en heeft een reis georganiseerd met als thema: 'De stap naar de a/Ander'. Hierin worden de jongeren uitgedaagd om de stap naar a/Ander te zetten. In de eerste week zetten de jongeren deze stap tijdens het voorprogramma waar zij verblijven in gastgezinnen en zo in contact komen met de echte Poolse cultuur. Op het programma deze eerste week staat o.a. een bergtocht, een culturele dag, vrijwilligerswerk en een bezoek aan Auschwitz. De tweede week gaan zij naar Krakau waar ze jongeren vanuit de hele wereld ontmoeten, met hen samen het geloof vieren, genieten van fanatische muziek en mooie inleidingen.

wjd contact.pngDe jongeren willen deze bijzondere stap in hun leven graag delen. Door middel van vlogs, blogs en foto’s zullen zij hun persoonlijke verhaal vertellen. Op onze facebookpagina worden korte filmpjes geplaatst waarin de jongeren laten zien hoe zij de dagen beleven: wat vinden zij van de mensen, het eten, het weer, maar ook hun ontmoeting met de a/Ander.
Op de website van het bisdom gaat een aantal jongeren hun verhaal delen. Dagelijks wordt op de homepage een bericht van een of meerdere jongeren geplaatst.
Ook is er een bijzondere samenwerking met het Brabants Dagblad. Op hun internetpagina komt een dagboekverslag waaraan twee jongeren hun medewerking verlenen. Kijk hiervoor op brabantsdagblad.nl!
Kortom, de jongeren brengen de WJD in beeld op hun manier met wellicht een selfie met de paus, een vlog met het gastgezin, of een blog over Auschwitz.

Onderstaand twee ervaringen van het voorbereidingsweekend (1 – 3 juli) in Nieuwkuijk.

 

15-07-2016