Nieuws

05 JUL

Fietseninzameling voor vluchtelingenproject 's-Hertogenbosch

​Op zaterdag 16 juli organiseert MIVAeen inzamelingsactie.
Doel: 250 fietsen inzamelen voor het ‘Wij gaan fietsen’ project in ’s-Hertogenbosch. 250 Vluchtelingen uit onder andere Syrië en Eritrea wonen momenteel in een tijdelijke opvang in Autotron Rosmalen.
Er is grote behoefte een start te maken met de integratie in de Nederlandse samenleving. Uit onderzoek blijkt dat fietsen een van de beste middelen tot integratie is; reden waarom MIVA deze inzamelingsactie is gestart.

Op 16 juli kun je tussen 12.00 en 17.00 uur in de Sint-Janskathedraal (Noordzijde, ingang Hinthamerstraat) te ‘s-Hertogenbosch je gebruikte fiets doneren aan een vluchteling.
Bisschop De Korte zal om 16.30 uur de gedoneerde fietsen zegenen.

fiets.jpg‘Wij gaan fietsen’
Omdat de noodopvang ver van (sociale) voorzieningen ligt, zijn fietsen een goed middel om de bewoners mobiel te laten zijn.
Fietsen zorgt voor ontspanning en plezier, verbindt met stad en bewoners, vergroot vrijheid en draagt bij aan het leren van de Nederlandse taal (verkeersregels en –situaties).
Bij het vrijwilligersinitiatief ‘Wij gaan fietsen’ krijgen vluchtelingen fietsles. Een team van chauffeurs haalt en brengt vier keer per week deelnemers op bij de noodopvang en brengt hen naar Fietswerkplaats Boschveld. Daar krijgen de vluchtelingen theorieles en gaan ze met begeleiders op pad om te fietsen. Ze leren verkeersregels en de Nederlandse taal. Na vier lessen van 1,5 uur en een examen krijgen ze een certificaat. Met dit certificaat krijgen vluchtelingen een eigen fiets ter beschikking.

05-07-2016