Nieuws

30 JUN

​Bisschop de Korte biedt kinderen boek van paus Franciscus aan

Op 29 juni was het een bijzondere gebeurtenis op basisschool Het Bossche Broek in 's-Hertogenbosch. Bisschop de Korte kwam speciaal langs om een pakket met boeken van de paus te overhandigen aan kinderen uit de klas van juffrouw Marina Hobbelen.

 
In dit boek ‘Lieve paus Franciscus’beantwoordt de paus brieven van kinderen uit de hele wereld. Inmiddels is het wereldwijd een bestseller en vanaf 29 juni is het ook in het Nederlands verschenen. Twee van de kinderen uit het boek, de tweeling Hannes en Lidewij, waren ook bij de presentatie aanwezig.

bb1.jpg
Zij vroegen de paus wat hij, nu hij al zo oud is, nog allemaal zou willen doen om de wereld mooier en beter te maken. ‘Beste Hannes en Lidewij’ antwoord Franciscus, ‘Ik zou nog zoveel willen doen … Ik wil mensen helpen die lijden. Ik wil ervoor zorgen dat er geen onrecht meer is, of in ieder geval niet meer zoveel. Ik wil kinderen helpen om Jezus te leren kennen. Ik zou willen dat er geen slaven meer zijn op de wereld. Er zijn nog steeds zo veel slaven. Ik zou dit allemaal nog willen doen, maar ik ben oud en heb niet meer veel tijd, dus… het is aan God…’ Voor Hannes en Lidewij was het een speciale ervaring zomaar een antwoord van de paus te krijgen en ze zijn er blij mee. Het hele boek staat vol met eerlijke vragen van kinderen. Juist daardoor zijn de antwoorden van de paus ook zo eenvoudig en ontroerend. In dit boek leer je echt het hart van de paus kennen. Naast een mooi citaat van de bisschop, staat er ook een aanbeveling van Gerda Havertong op het boek: ‘Schijnbaar moeiteloos heeft paus Franciscus zich laten bevragen en zich vereenzelvigd met de onbevangen gedachtewereld van de kleine mensen met hun grote wensen. Via persoonlijke levenslessen begeleidt hij hen en mij naar onze innerlijke wereld. Geroerd ben ik door de absolute toewijding van zowel de kinderen als de paus’. Het was een bijzondere ochtend op basisschool Het Bossche Broek in ’s-Hertogenbosch.
30-06-2016