Nieuws

17 JUN

Bisschoppenconferentie neemt afscheid van Mgr. Hurkmans

​De Nederlandse Bisschoppenconferentie heeft dinsdag 14 juni tijdens een gezamenlijk diner afscheid genomen van Mgr. Antoon Hurkmans. De emeritus bisschop van ’s Hertogenbosch werd hartelijk toegesproken, hetgeen werd onderstreept met enkele afscheidsgeschenken.

afscheid bc.jpgEr werd waardering uitgesproken voor de jarenlange inzet van Mgr. Hurkmans voor de Bisschoppenconferentie als onder meer referent voor de liturgie en als referent voor huwelijk en gezin. Hij kreeg onder meer een afbeelding (het oudst bekende portret) van de Heilige Wilibrord, patroonheilige van Nederland overhandigd. (Op de foto aan hem overhandigd door Mgr. Woorts.)
 
De emeritus bisschop van ’s Hertogenbosch vroeg in 2015 jaar zijn ontslag aan bij paus Franciscus in verband met gezondheidsredenen. Hij werd op 14 mei 2016 opgevolgd door Mgr. De Korte. Inmiddels is de gezondheid van Mgr. Hurkmans hersteld en hij is door de Nederlandse Bisschoppenconferentie voorgedragen als rector van de Friezenkerk in Rome, waar hij naar verwachting later dit jaar naar toe zal verhuizen.
17-06-2016