15 JUN

​Mgr. De Korte maakt kennis met de lekenraad

Hoewel met het afscheid van Mgr. A. Hurkmans als bisschop van ’s-Hertogenbosch de taak van de lekenraad er formeel op zit, wilde Mgr. De Korte graag kennismaken met de leden van dit adviesorgaan. Deze ontmoeting vond plaats op maandag 13 juni.

lekenraad.jpg

Behalve dat de bisschop geïnteresseerd was in ieders achtergrond en betrokkenheid bij de Kerk van het bisdom, legde hij drie vragen bij hen neer: Hoe kijkt u aan tegen de nieuwe parochie? Welk beleid is er inzake de kerkgebouwen? En hoe kunnen we het katholiek leven in het bisdom versterken?
Na een aangename uitwisseling vertelde Mgr. De Korte dat hij (voorlopig) nog verder gaat met enkele gremia, waaronder de lekenraad. Als de ronde langs de dekenaten namelijk is afgerond, zal hij een tekst voorbereiden met lijnen naar de toekomst. Om te zorgen dat dit breed gedragen wordt, wil hij o.a. de mening van de Diocesane Lekenraad horen.
In plaats van ‘bedankt dit was het dan’, kon gezegd worden ‘tot ziens na de zomer’.
15-06-2016