Nieuws

03 JUN

102 Pelgrims uit het bisdom ‘op weg’ naar de WJD in Krakau!

Zondag 29 mei j.l. kwamen jongeren uit het gehele bisdom samen om de eerste stap te zetten op weg naar de Wereldjongerendagen in Krakau. In het Toverbaltheater in Beneden-Leeuwen zetten zij samen een mooie en goede stap in deze reis.

wjd voorbereidingsweekend.jpg
 
Deze zomer zullen van 18 juli tot en met 2 augustus 102 jonge pelgrims mee naar de Wereldjongerendagen in Krakau gaan met de reis stap naar de a/Ander, welke georganiseerd wordt door het bisdom Den Bosch. Na een lange reis zullen de jongeren de eerste week doorbrengen in het gastbisdom Bielsko-Zywiec. Ze zullen daar onder andere Auschwitz bezoeken, de natuur en cultuur verkennen en aan de slag gaan met het thema barmhartigheid. Paus Franciscus heeft aan deze 31e Wereldjongerendagen het thema ‘Zalig de barmhartigen, want zij zullen barmhartigheid ondervinden’ meegegeven. Het reisthema ‘Stap naar de a/Ander’ sluit hier naadloos bij aan.
 
De tweede week van de reis zullen de jongeren, samen met Mgr. Mutsaerts, de Wereldjongerendagen in Krakau gaan beleven. Miljoenen jongeren komen samen in deze mooie stad om elkaar te ontmoeten en samen geloof te vieren. Hoogepunten van deze week zullen zijn de openingsviering, de aankomst van de Paus, de kruisweg en het slotweekend met een avondwake, nacht onder de sterrenhemel én de afsluitende eucharistieviering waarin Paus Franciscus zal voorgaan. Voor alle Nederlandse pelgrims is er op woensdag, donderdag en vrijdag een programma, waar verschillende bisschoppen catechese zullen geven.
 
Zo’n geweldige en indrukwekkende reis kan niet zonder goede voorbereiding. Afgelopen zondag hebben de jongeren daarom samen de eerste stap gezet in het Toverbaltheater. Het Toverbaltheater is een uniek theater waar jongeren met een beperking samen theater maken. De dag startte met een voorstelling waarin samen met muziek en theater een verhaal verteld werd over hoe we zelf keuzes maken en kunnen kiezen welke stap we zetten. Vervolgens waren er workshops in muziek, theater, kostuum en koken,  zodat alle jongeren uiteindelijk zelf mee konden doen in de voorstelling. Het was een bijzondere dag waarin ontmoeting centraal stond en de deelnemers elkaar op een spontane manier konden leren kennen. De dag werd afgesloten met een eucharistieviering in de kerk van Beneden-Leeuwen. De stap naar de a/Ander is deze dag zeker gezet!
 
De komende tijd gaan de jongeren op weg naar de Wereldjongerendagen in Krakau nog meerdere stappen zetten. U kunt hen volgen voorafgaand en tijdens de Wereldjongerendagen op de Facebook-pagina Jong Bisdom Den Boschof op deze website.

03-06-2016