Nieuws

16 DEC

Mgr. Mutsaerts ‘daagt jongeren uit’ om aan de slag te gaan met barmhartigheid

mgr muts. barmhartig1.pngOok voor jongeren is het Jaar van Barmhartigheid begonnen! Op vrijdag 11 december jl. daagde mgr. Mutsaerts jongeren uit om de stap naar de ander te zetten. Door de challenge op Facebook worden jongeren actief aan het denken gezet om te kijken wat zij voor een ander kunnen betekenen en te ontdekken wat barmhartigheid inhoudt. 


Het is de bedoeling dat de uitgedaagde jongeren de komende dagen zelf een stap gaan zetten naar de ander. Voorbeelden van een mogelijke stap gaf Mgr. Mutsaerts in zijn eigen filmpje. Hij zette zelf een stap door op bezoek te gaan bij iemand in de gevangenis, maar gaf de jongeren ook verschillende andere ideeën: het bezoeken van een eenzaam persoon, het opvangen van een vreemdeling of het in gesprek gaan met de ander.

Wanneer de stap naar de ander is gezet, dan deelt de jongere dit door middel van een bericht via Facebook.  Dit bericht bestaat uit een kort filmpje of foto met verhaal. Aan het einde van het filmpje daagt de jongeren ook minimaal drie mensen uit om een stap naar de ander te zetten. Zo dagen de jongeren elkaar tot Kerst uit om stappen te blijven zetten. De resultaten van deze challenge zijn te vinden op Facebook, #wjdzetdestap, en kunt u hierbekijken.
De Wereldjongerendagen
Mgr. Mutsaerts en Jong Bisdom Den Bosch proberen op deze manier op een eigentijdse wijze aandacht te vragen voor het Jaar van Barmhartigheid en de Wereldjongerdagen (WJD). Paus Franciscus gaf aan de Wereldjongerendagen het thema ‘Zalig de barmhartigen, want zij zullen barmhartigheid ondervinden (Mt. 5,7) mee. De WJD valt dan ook midden in het Jaar van Barmhartigheid en is voor jongeren een uitgelezen kans om te ontdekken wat barmhartigheid is. Met de WJD-reis ‘Stap naar de a/Ander’ en de voorbereidingen daarop gaat Jong Bisdom Den Bosch aan de slag met barmhartigheid.

Wilt u meer weten n over de WJD en activiteiten van Jong Bisdom Den Bosch kijk dan op www.jongbisdomdenbosch.nl

 

16-12-2015