Nieuws

04 DEC

Jongeren met een verstandelijke beperking mee naar de WJD met Jong Bisdom Den Bosch

Jong Bisdom Den Bosch organiseert in juli 2016 de WJD-reis ‘Stap naar de a/Ander’. Om dit thema al direct handen en voeten te geven stelt de organisatie de reis ook bewust en met veel enthousiasme open voor jongeren met een verstandelijke beperking.

voetstapjes.png
 

Tijdens de 16-daagse reis naar het bisdom Bielsko-Zywiec voor het voorprogramma en de Wereldjongerendagen in Krakau zullen de jongeren met een verstandelijke beperking integraal worden opgenomen in de reis. Zij zullen samen met andere jongeren een deelgroep vormen en zo jongeren uit hun omgeving ontmoeten. Marie-Jeanne Zuidervaart, coördinator voor dit initiatief vanuit het organiserende kernteam: “Wij zijn heel blij dat we dit zo kunnen aanbieden. Jongeren met een verstandelijke beperking kijken én leven vanuit hun hart, dit is een bijzonder cadeau aan ons allemaal!”

 
Om geïntegreerde deelname aan de WJD van jongeren met een verstandelijke beperking tot een geweldige ervaring te maken stelt de organisatie enkele kaders: iedere jongere heeft een persoonlijke begeleider, de deelnemers zijn vitaal en mobiel (i.v.m. de intensieve reis), de deelnemersleeftijd is tot 35 jaar, iedere aanmelding wordt individueel bekeken en beoordeeld. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
 
Voor jongeren met een verstandelijke beperking (en hun ouders, begeleiders, etc.) wordt er een informatieavond over de WJD-reis ‘Stap naar de a/Ander’ georganiseerd op maandag 15 februari van 19.00 tot 21.00 uur op het bisdomkantoor (Parade 11) in Den Bosch.
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marie-Jeanne Zuidervaart via jongeren@bisdomdenbosch.nl
04-12-2015