Nieuws

12 NOV

​Stappen naar binnen… Bezinningsdagen in de advent voor jongeren

Even stil staan in een drukke, wervelende wereld! Jongeren tussen de 16 en 30 jaar zijn van harte uitgenodigd om dit te doen tijdens de bezinningsdagen in de advent. Van 11 tot en met 13 december is Jong Bisdom Den Bosch hiervoor te gast in het Kruisherenklooster in Sint Agatha.

Tijdens deze dagen is er de mogelijkheid om (samen met andere jongeren) stappen naar binnen te zetten: rust nemen, even stilstaan bij jezelf en je omgeving, voorbereiden op Kerst. Gods barmhartigheid ervaren staat dit weekend centraal; Van verdriet naar vreugde: het sacrament van boete en verzoening.
 
Jongeren mogen ontdekken wat er gevierd wordt met dit sacrament, hoe we het vieren en op welke wijze God, de vader van barmhartigheid, zichzelf laat zien in het sacrament. Ze gaan op ‘ontdekkingsreis’ om erachter te komen wat God ons voor bijzonders heeft gegeven in de schoonheid en kracht van het sacrament van boete en verzoening. Maar ook zullen we erbij stil staat wat het moeilijk maakt om hiervan gebruik te maken.
 
Een mooie manier om in de adventstijd op weg te gaan naar Kerstmis. Jongeren zijn harte uitgenodigd om deel te nemen aan de bezinningsdagen. Opgeven kan tot en met 1 december door een email te sturen aan jongeren@bisdomdenbosch.nl
 
Kijk hiervoor meer informatie over de bezinningsdagen die georganiseerd worden door Jong Bisdom Den Bosch.
bericht 12.11.15.png

 

12-11-2015