11 NOV

28 november 2015: Themadag - Jezus volgen

​In het Sint Janscentrum in Den Bosch wordt op zaterdag 28 november a.s. van 10.00 tot 16.00 uur een themadag platform voor r.-k. evangelisatie georganiseerd.
Een strategische bezinning over het belang van de persoonlijke keuze voor Christus voor de toekomst van de Nederlandse Kerk, voor allen die zich realiseren dat we als Kerk pas ten volle Lichaam van Christus zijn, wanneer alle ledematen in hun persoonlijk leven Christus en zijn wil centraal stellen.

• Wat betekent Jezus volgen (discipelschap)?
• Waarom is dat nu van groot belang voor katholiek Nederland
• Hoe kunnen we het volgen van Jezus stimuleren?

bruce.pngIn de ochtend spreekt de van oorsprong Amerikaanse Bruce Clewett, die al 40 jaar werkzaam is in de Oostenrijkse katholieke Kerk en tevens als landelijke verantwoordelijke van Jeugd met een Opdracht. Op verzoek van kardinaal Schönborn heeft hij het zeer succesvolle ‘Follow Me’-programma ontwikkeld, dat binnenkort ook in Nederland van start gaat.

’s Middags interviewt Ed Arons vertegenwoordigers van diverse katholieke organisaties die in ons land actief zijn op dit gebied en past een medewerker van het Centrum voor Parochie Spiritualiteit het thema toe op parochieniveau. In een panelgesprek gaan we na hoe we de navolging van Jezus de komende jaren kunnen stimuleren binnen de Nederlandse katholieke Kerk.

10.00​ Koffie
​10.15 ​Welkom door dagvoorzitter Harm Ruiter
​10.20 ​Joris van Voorst tot Voorst, directeur van Kerk in Nood Nederland, over het fundamentele belang van Jezus volgen in de Nederlandse Kerk van nu
​10.35 ​Toespraak Bruce Clewett met vertaling
​12.15 ​ Lunch
​13.15 ​'Jezus volgen in katholiek Nederland anno 2015'
Ed Arons interviewt vertegenwoordigers van
13.20 - de Gemeenschap Emmanuel (Marc Goris)
​13.35 - het Focolare (Enno Dijkema en Marieke van der Berg)
​13.50 - de gemeenschap Chemin Neuf (Zuster Ruth Lagemann)
14.05 - Nederland Zoekt (Rudolf Setz)
​14.20 - het ‘Follow Me’-programma in Nederland
​14.35 - de King’s Men
14.50  ​Centrum voor Parochiespiritualiteit (Mirjam Spruit) over ‘Jezus volgen’ op parochieniveau
​15.10 ​Panelgesprek over mogelijkheden en tools
​15.50 ​Conclusies door de dagvoorzitter
16.00 ​Koffie en informeel nagesprek

Kosten: ​€ 20,00 (lunch inbegrepen) bij aankomst te voldoen.
Tarief tot 30 jaar € 5,00.
​Aanmelden per mail: timschilling.cps@kloosterbrakkenstein.nl
​Meer informatie, zie: www.rkevangelisatie.nl