15 JUL

​Nieuwe kosters van harte welkom!

koster-1-flyer-kaars ontsteken.jpg“Al doende leert men”, zo luidt het gezegde. Ook het omgekeerde is echter waar: door meer te leren, ga je dingen beter doen en als je meer ervan af weet, heb je er ook meer plezier in. Dat geldt ook voor de kosters in de parochie. Ze hebben een verantwoordelijke taak, waarbij heel wat komt kijken. Veel gelovigen, ook pastores, zijn afhankelijk van hun werkzaamheden bij de voorbereiding van vieringen en ondersteuning tijdens vieringen. Dan geeft het voldoening als je dat alles zodanig verricht dat het bijdraagt aan een goede en waardige liturgie, waardoor gelovigen zich aangesproken en geraakt voelen.

Opnieuw zijn er kosters die bij het diocesaan vormingscentrum hebben aangeklopt met de vraag om hen te helpen; opnieuw de cursus voor kosters aan te bieden. We willen daar graag gehoor aan geven. De ‘cursus’ bestaat feitelijk uit vier taakmodules die onderdeel zijn van de diocesane pastorale cursus ‘Geloven in groei’ en komende september zullen we de eerste module opnieuw aanbieden.

Vrijwilligers die onlangs met het kosterswerk zijn begonnen, maar ook kosters die al jarenlang als zodanig werkzaam zijn en behoefte hebben aan wat meer kennis van het kostersvak of inspiratie, zijn van harte welkom.

Meer informatie vindt u in deze flyer 'De koster aan het werk 1'.

15-07-2015