Nieuws

08 JUL

Informatiebijeenkomst Europascouts en -gidsen: 12 juli 2015

europascouts.jpg​De Inter­na­tio­nale Unie van Europa­scouts en -Gidsen gaat terug op de inspi­ratie van de Jezuïet Jacques Sevin, binnen de scouting­tra­ditie van Robert Baden-Powell. Ont­staan in de vijf­tiger jaren, in de na-oor­log­se periode, stellen de Europa­scouts zich ten dienste van de opbouw van een christelijk Europa.
De vijf doelstellingen van de Europascouts zijn: gezondheid, karaktervorming, een aanvoelen voor het concrete en voor de schepping, een geest van dienstbaarheid en de openheid voor God. Er zijn ca. 55.000 Europascouts, verspreid over nagenoeg alle landen van Europa.
 
Ook in Nederland zijn initiatieven om patrouilles Europascouts op te zetten. In Den Haag starten in september jongens- en meisjespatrouilles. We willen graag onderzoeken of er mogelijkheden zijn om ook in het zuiden van het land een groep Europascouts op te richten.

Daartoe worden alle geïnteresseerden uitgenodigd voor de informatiebijeenkomst op zondag 12 juli 2015 van 16.00 uur tot 18.00 uur in het Sint-Janscentrum, Papenhulst 4, 5211 LC 's-Hertogenbosch. Er zullen scouts en gidsen uit Den Haag en uit België aanwezig zijn om de werking en doelstellingen van de Europascouts nader toe te lichten.
 
De uitnodiging voor deze middag is bedoeld voor een brede groep: families, priesters, mensen die actief zijn in het pastoraat of in kerkelijk jongerenwerk, jongeren die interesse hebben om zich mogelijk op één of ander wijze te engageren in het project.
 
Praktische details
Vanwege de praktisch organisatie wordt verzocht om (graag voor 10 juli a.s.) een kort bericht te geven van uw komst. Er is parkeergelegenheid op het terrein van het Sint-Janscentrum.
 • telefoon: 073 612 30 55
 • e-mail: info@sint-janscentrum.nl
 • aanmelden kan ook via de site van het Sint-Janscentrum 
 
Op een speciale websitestaan een serie filmpjes die een goede indruk geven van de Europascouts.

Meer informatie is te vinden op de website van de Europascouts van België.

08-07-2015