Nieuws

12 JAN

​Spiritualiteitsreis voor jongeren gelanceerd tijdens Kick-off 2015

Tieners en jongeren luidden zondag 11 januari samen het nieuwe jaar in tijdens de Kick-off 2015 in het Sint Janscentrum in Den Bosch. Daar werd ook de spiritualiteitsreis naar Toledo gelanceerd die deze zomer zal plaatsvinden.

kick off.jpgKick-off
Na een gezamenlijke champagnetoast, konden de jongeren kiezen uit verschillende workshops tijdens twee workshoprondes. Tussen de bedrijven door was er ruim de tijd om bij te praten over de kerstperiode en de vakantie onder het genot van een hapje en een drankje. Na een mooie taizéviering in de kapel van het Sint Janscentrum, was het tijd voor de afsluitende maaltijd: pizza! Verzorgd door vier leden van de Gemeenschap Paus Johannes XXIII. Met deze pizza’s – die zeer in de smaak vielen! – werd  het project ‘Een maaltijd per dag’ van de Gemeenschap ondersteund. Al met al een geslaagd einde aan een hele geslaagd begin van het nieuwe jaar van Jong Bisdom Den Bosch.

Spiritualiteitsreis Toledo juli Reis Toledo.jpg
Tijdens de Kick-off 2015 werd ook vooruitgeblikt op de activiteiten voor tieners en jongeren in het nieuwe jaar (zie daarvoor het jaarprogramma op de website). Veel aandacht was er voor de lancering van de Spiritualiteitsreis voor jongeren (15-30) die Jong Bisdom Den Bosch aanbiedt. Van 22 t/m 31 juli 2015 gaan we daarvoor naar het Spaanse Toledo. In het hart van Spanje zullen jongeren zich daar verdiepen aan de hand van het thema ‘Hartstocht’. Er is de kans om andere jongeren te ontmoeten die hartstochtelijk geloven en meer te ontdekken over het leven van heiligen uit de omgeving. Daarbij is er ruimte voor vrije tijd en ontspanning in het warme Spanje. De folder van de reis werd gelanceerd (klik hierom deze in te zien). Jongeren tussen 15-30 jaar kunnen zich vanaf nu voor deze bijzondere reis aanmelden via de website van touroperator VNB.

12-01-2015