Nieuws

12 DEC

DiaconAction: tieners en Jongeren in actie voor de medemens

DiaconAction gadget.jpgDiaconAction is een jaarlijks terugkerend initiatief waarbij tieners en jongeren uitgenodigd worden zich gezamenlijk diaconaal in te zetten voor mensen in hun eigen omgeving. In heel Nederland bedenken groepen een eigen activiteit (bijvoorbeeld het maken en uitdelen van fruitmanden of het bezoeken van een bejaardentehuis) en voeren die als groep samen uit. Elke groep is vrij om te kiezen op welk moment in het jaar de actie wordt uitgevoerd.
Tiener- en jongerengroepen in ons bisdom zijn van harte uitgenodigd om hieraan mee te doen! Ook voor de vormselgroep is het een leuk idee om met een eigen actie deel te nemen aan DiaconAction.
Voor elke groep die deelneemt aan DiaconAction ligt een mooi gadget klaar. Dit jaar is dat een knalgroen rugtasje (zie foto): opvallen gegarandeerd! Om rugtasjes voor de groep te ontvangen, vragen we elke groep zich aan te melden via jongeren@bisdomdenbosch.nl, met vermelding van parochie, adres en aantal deelnemers. Wij sturen de rugtasjes dan z.s.m. toe.
Meer informatie over DiaconAction en allerlei ideeën voor een eigen actie is hier te vinden: www.diaconaction.eu.

12-12-2014